My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Δέσμευση για ΤΕΙ Κιλκίς: Παραμένει ως έχει

tei-kilkisarvanitopoulos*Συνάντηση Αρβανιτόπουλου με Αγαθοπούλου.

O υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος δεσμεύτηκε σε συνάντηση που είχε με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Ειρήνη Αγαθοπούλου και τον πρόεδρο του συλλόγου φοιτητών του Τ.Ε.Ι. Κιλκίς, για τη διατήρηση της ονομασίας του Τ.Ε.Ι. ως έχει, δείχνοντας Ειρήνη Αγαθοπούλουνα κατανοεί την αναπόφευκτη υποβάθμιση που θα επιφύλασσε η συγχώνευση με το τμήμα κλωστοϋφαντουργίας και η αποτύπωση αυτής της συγχώνευσης στον τίτλο του πτυχίου.

Δεσμεύτηκε ακόμη για την κατοχύρωση των πτυχίων και των εργασιακών δικαιωμάτων των φοιτητών του Τ.Ε.Ι., καθώς και για τη λεπτομερή εξέταση των προτάσεων των φοιτητών και καθηγητών του Ιδρύματος.

Επίσης ο κ. υπουργός, μετά από ερώτηση της βουλευτή, αναφέρθηκε και στη συγχώνευση του τμήματος «Ε.Α.Δ.Σ.Α» του ΤΕΙ Σερρών με αυτό του τμήματος του Κιλκίς, χαρακτηρίζοντάς την ως λάθος ενέργεια. Άφησε όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο της μετακίνησης του εν λόγω Τμήματος εκτός ΤΕΙ Σερρών.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες (Πέμπτη) το απόγευμα, κατόπιν πρωτοβουλίας της κ. Αγαθοπούλου, η οποία εξέθεσε καταρχάς στον υπουργό την κεντρική θέση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ σχετικά με το Σχέδιο Αθηνά, ζητώντας την απόσυρσή του. Του παρουσίασε στη συνέχεια τις αστοχίες και τα προβλήματα που προκαλεί στο Τ.Ε.Ι. του νομού μας, όπως αυτές έχουν καταγραφεί και από τους συλλόγους διδασκόντων και φοιτητών, ενώ ο πρόεδρος των τελευταίων παρουσίασε συνοπτικά στον υπουργό τις θέσεις τους. Από την πλευρά του ο υπουργός παραδέχτηκε λάθη του σχεδίου και δεσμεύτηκε για την αναθεώρηση ορισμένων εξ αυτών.

Από δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

 

Σχολιάστε