My Twitter Feed

19 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Η επίσκεψη Κουντουρά στο νομό μας -

Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΔΣΚ: Ικανοποίηση για Ν/Σ Φλωρίδη -

Σάββατο, 16 Μαρτίου, 2024

Διεθνείς αγώνες ποδηλασίας στο Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Μήνυση για τον αξονικό -

Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Ποιους είδε η Συρεγγέλα στο νομό -

Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

Επίσκεψη Κουντουρά στο ν. Κιλκίς -

Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι εκλέχτηκαν στη ΝΕ -

Δευτέρα, 11 Μαρτίου, 2024

Cargo αεροδρόμιο στη Ν. Καβάλα; -

Σάββατο, 9 Μαρτίου, 2024

Γ. Τερζής: “Δεν θα κλείσουμε δρόμους στο Κιλκίς”

terzis-giorgos

Ο Γιώργος Τερζής

agrotes-trakterΟι Κιλκισιώτες αγρότες παραμένουν σήμερα Τρίτη για 7η μέρα στο μπλόκο της εισόδου στη πόλη από Θεσσαλονίκη, με 80 περίπου τρακτέρ, ενώ το ίδιο κάνουν κι οι συνάδελφοί τους της Παιονίας, με 40 περίπου παρατεταγμένα τρακτέρ στο Καμποχώρι.

Το νέο σημείο συγκέντρωσης τρακτέρ στο νομό, είναι αυτό έξω απ` το γήπεδο του Πολυκάστρο, όπου χθες Δευτέρα είχαν “σρατοπευδεύσει” τα πρώτα 10 αγροτικά μηχανήματα.

Ωστόσο, ο κ. Τερζής κατέκρινε σφόδρα στην προαναφερθείσα συνέντευξή του, τους συναδέλφους του που δεν κατέβηκαν ακόμα στη κινητοποίηση. “Πως μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι όταν άλλοι αγωνίζονται στο δρόμο. Έχουμε επτά μέρες να δούμε τις οικογένειές μας”, είπε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι οι αγρότες δεν περιμένουν λύσεις απ` τους βουλευτές του νομού, αλλά χαρακτήρισε χρήσιμο να ενημερώνονται επισκεπτόμενοι τα μπλόκα. Τάχθηκε δε, υπέρ των συντονισμένων κινήσεων των αγροτών, τουλάχιστον σ` επίπεδο περιφέρειας Κ. Μακεδονίας.

Ο κ. Τερζής μίλησε με μελανά χρώματα για το παρόν και το μέλλον των αγροτών, τονίζοντας ότι η κρίση στο χώρο εμφανίστηκε απ` το 2005. “Το πολιτικό κατεστημένο δεν έκανε τίποτα για τους αγρότες, τα καρτέλ οργίαζαν πάντα, ενώ η παράγκα που στήθηκε και λέγονταν ΠΑΣΕΓΕΣ κατεδάφισε κάθε ίχνος αγροτοσυνδικαλισμού”, είπε.

Ταυτόχρονα, όμως, έκανε λόγο και για ευθύνες των ίδιων των αγροτών, αναφερόμενος κυρίως στη μη συγκρότηση ομάδων παραγωγών και στην αδυναμία παρέμβασης στο κύκλωμα διάθεσης των προϊόντων.

Σε άλλα σημεία της συνέντευξής του, ο κ. Τερζής αναφέρθηκε στη περικοπή των δανείων απ` τις τράπεζες, στην υψηλή τιμή του πετρελαίου κίνησης και των ζωοτροφών, στις αναδιαρθρώσεις καλλιεργειών κα. “Χάσαμε στο νομό το βαμβάκι, τη βιομηχανική ντομάτα, τα παντζάρια, τα ζαχαρότευτλα, και μας λένε βάλτε ιπποφαές για να πληρώνουμε τη ζάχαρη-χρυσάφι”, είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο γι` ανάγκη εθνικής ανασυγκρότησης της αγροτικής πολιτικής.

 

Σχολιάστε