My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Γ. Γεωργαντάς: Ελπίδες για το ΙΚΑ Αξιούπολης

Γιώργος Γεωργαντάς, βουλευτής ΚιλκίςΜετά την Ειρ. Αγαθοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ, παρέμβαση για το θέμα του υποκαταστήματος του ΙΚΑ στην Αξιούπολη έκανε και ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργαντάς συναντήθηκε προχθές Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου, στην Αθήνα, με τον διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο, στον οποίο εξέθεσε το έντονο πρόβλημα που δημιουργεί στους πολίτες- ασφαλισμένους του ιδρύματος η απόφαση του ΙΚΑ να αναστείλει τη λειτουργία του υποκαταστήματος Αξιούπολης.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του βουλευτή, ο κ. Γεωργαντάς ανάπτυξε στον κ. Σπυρόπουλο όλα εκείνα τα επιχειρήματα που συνηγορούν και επιβάλλουν τη συνέχιση της λειτουργίας του υποκαταστήματος στην Αξιούπολη, ως εξής:

Α. Στο Δήμο Παιονίας όπου ανήκει πλέον μετά τον «Καλλικράτη»,  διακόπηκε ήδη η λειτουργία δυο υποκαταστημάτων του ΙΚΑ, στο Πολύκαστρο καιν στη Γουμένισσα και ενδεχόμενη διακοπή λειτουργίας του υποκαταστήματος στην Αξιούπολη θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε εργαζόμενους – ασφαλισμένους και εργοδότες ολόκληρης της Παιονίας με δυσμενέστατες επιπτώσεις στην οικονομική και κοινωνική ζωή της περιοχής. Μάλιστα όλα αυτά έρχονται σε πλήρη αντίθεση και σύγκρουση με την κυβερνητική διακήρυξη για την ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης.

Β. Σε περίπτωση αναστολής λειτουργίας του υποκαταστήματος ΙΚΑ Αξιούπολης  οι ασφαλισμένοι και εργοδότες από τους 50 οικισμούς  του Δήμου Παιονίας θα εξυπηρετούνται πλέον από το υποκατάστημα του Κιλκίς, με δυσβάσταχτη ταλαιπωρία και απώλεια χρόνου και χρήματος καθώς οι χιλιομετρικές αποστάσεις είναι μεγάλες (Αξιούπολη 34 χιλιομ. Γουμένισσα 40, Αγ. Πέτρος 50, Καστανερή 52, Λιβάδια 68 κ.λ.π)

Γ. Όλα τα παραπάνω πρέπει να συνεκτιμηθούν υπό το πρίσμα και ενός ακόμα επιβαρυντικού παράγοντα: την έλλειψη επαρκούς συγκοινωνίας καθώς τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ για τη σύνδεση της Παιονίας με το Κιλκίς είναι ελαχιστότατα και κατά περιπτώσεις μηδαμινά.

Στο διάλογο που ακολούθησε ο κ. Γεωργαντάς υπενθύμισε στον Διοικητή του ΙΚΑ ότι ο κανόνας που τέθηκε από το ίδρυμα περί λειτουργίας ενός υποκαταστήματος ανά νομό ήδη έχει παραβιαστεί και μάλιστα σε νομούς όπως της Ημαθίας όπου στο Δήμο Αλεξάνδρειας έκτασης 473,38 τ.χ. (ο Δήμος Παιονίας εκτείνεται σε 923,7 τ.χ.) εξακολουθεί να λειτουργεί υποκατάστημα ή του Δήμου Πτολεμαϊδας στην Κοζάνη, των Μουδανιών στην Χαλκιδική κ.ο.κ

“Όλα αυτά τα στοιχεία και τα επιχειρήματα  έπεισαν τον κ. Σπυρόπουλο να επανεξετάσει την αρχική απόφαση και βάσιμη είναι πλέον η προσδοκία στο εγγύς μέλλον να ακυρωθεί  η άδικη για την Παιονία απόφαση και να συνεχιστεί η λειτουργία του υποκαταστήματος ΙΚΑ στην Αξιούπολη”, δηλώνει ο κ. Γεωργαντάς.

Σχολιάστε