My Twitter Feed

18 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Γι` απελευθέρωση Παιονίας

parelasi-goumenissa1

Απ` τον Δήμο Παιονίας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου για τον ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 101ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΑΠ` ΤΗΝ  ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΟΝΙΑΣ:

parelasi-paioniaΜε τον προσήκοντα σεβασμό τελέστηκαν την 23η Οκτωβρίου οι εορταστικές εκδηλώσεις της 101η επετείου απελευθέρωσης της Παιονίας από τον τουρκικό ζυγό, στη Γουμένισσα.

   Η ιστορική πρωτεύουσα του Δήμου Παιονίας αποτέλεσε το επίκεντρο των εκδηλώσεων ιστορικής μνήμης υποδεχόμενη πλήθος δημοτών και επισκεπτών για να γιορτάσει τα 101 χρόνια ελευθερίας.

   Μετά τη δοξολογία, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως, Πολυκάστρου και Γεφύρης κ.κ. Δημήτριος στην Ιερά Μονή Παναγίας Γουμένισσας, ακολούθησε ο καθιερωμένος πανηγυρικός της ημέρας από τον εκπαιδευτικό κ. Χρήστο Πετσανούκη.

DSC01687Παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ. Δημήτριου, της δημοτικής αρχής Παιονίας υπό τον αναπληρωτή Δημάρχου κ. Κουλίνα, του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς κ. Γκουντενούδη, της τοπικής ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας αλλά και εκπροσώπους πολιτιστικών και επιμορφωτικών συλλόγων, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες στο Ηρώο Μακεδονομάχων και κατάθεση στεφάνων.

  Στην παρέλαση που ακολούθησε συμμετείχαν μαθητές όλων των σχολείων της Παιονίας και αντιπροσωπείες πολιτιστικών συλλόγων του τόπου μας. Ο εορτασμός ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της Γουμένισσας «Οι Παίονες» και «Άγιος Τρύφωνας».

Σχολιάστε