My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Για το πρόγραμμα Προγεννητικής Αγωγής

Με κοινή πρωτοβουλία των βουλευτριών/των, της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ειρ. Αγαθοπούλου, Μ. Τζούφη και Ν. Φίλη, κατατέθηκε ερώτηση την οποία υπογράφουν 35 βουλευτές και βουλεύτριες, σχετικά με το αντιεπιστημονικό, ανορθολογικό και κατά των γυναικών, εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Σεξουαλικότητα-Γονιμότητα-Γονεϊκότητα μια αδιαχώριστη ενότητα», το οποίο έλαβε αρχικά την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.

Στο σχετικό δελτίο τύπου που εκδόθηκε τονίζονται και τα εξής:

“Το συγκεκριμένο κατάπτυστο, κατ΄ επίφαση εκπαιδευτικό και κατ΄ουσίαν βαθιά μισογυνικό πρόγραμμα, κατόπιν και των οργισμένων αντιδράσεων, αποσύρθηκε εν μια νυκτί. Το αποσυρθέν πρόγραμμα με θέμα την Προγεννητική Αγωγή, όπως επισημαίνουν στην ερώτησή τους, αναπαράγει τη θεωρία του «αγέννητου παιδιού», υποστηρίζοντας ότι η ζωή του βρέφους αρχίζει με τη σύλληψη, ενώ πλαισιώνεται από αντιεπιστημονικές, ψευδοθεωρητικές, σκοταδιστικές απόψεις, που στόχο έχουν την δημιουργία ελεγχόμενων, εργαλειοποιημένων, ενοχικών, θηλυκών σωμάτων.

Οι Βουλευτές/τριες, στην ερώτησή τους, επικρίνουν την σκοπιμότητα μιας τέτοιας συγκατάθεσης, επιρρίπτουν ευθύνες στο ΥΠΑΙΘ, για την βαθιά συντηρητική, πατριαρχική, νεοφιλελεύθερη, εκπαιδευτική πολιτική που ασκεί, το οποίο για μια ακόμη φορά και καθόλου τυχαία, τουναντίον συνειδητά και σκόπιμα, μετατρέπεται σε αρνητή του κινήματος των γυναικών ενάντια στην έμφυλη βία, μετατρέπεται σε εκφραστή της πατριαρχίας και της αντιεπιστημονικότητας.

Για τον λόγο αυτό, οι βουλευτές και βουλεύτριες θέτουν μια σειρά ερωτημάτων προς τους/τις αρμόδιους/ες Υπουργούς τόσο για την σκοπιμότητα μιας τέτοιας έγκρισης, όσο και για την άσκηση ουσιαστικών πολιτικών ισότητας των φύλων, αρχής γενομένης με την ένταξη της σεξουαλικής, διεπιστημονικής, συμπεριληπτικής εκπαίδευσης στα σχολεία, συντεταγμένα, μεθοδικά και σε βάθος χρόνου. Παράλληλα, αιτούνται τα πρακτικά έγκρισης και απόσυρσης του εν λόγω κατάπτυστου προγράμματος.”

Σχολιάστε