My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Για το νέο ΠΑΣΟΚ

Του Λεωνίδα Δημητριάδη (Υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κιλκίς)

———————————————————————————————————————————————————————————————————Στις εκλογικές αναμετρήσεις Μαϊου-Ιουνίου ολοκληρώθηκε η ανατροπή μιας πολιτικής αντίληψης που επικρατούσε 30 χρόνια και πλέον.

Οι πολίτες αναδιάταξαν την εκλογική επιρροή των πολιτικών δυνάμεων θέτοντας τέλος στην δυνατότητα ύπαρξης μονοκομματικής κυβέρνησης.Το εκλογικό σώμα άλλαξε τον κομματικό συσχετισμό δυνάμεων, κατέγραψε σε εκλογικό επίπεδο τις κοινωνικές διεργασίες του τελευταίου διαστήματος και ανέτρεψε το υπάρχον πολιτικό σύστημα καταργώντας τη μονοκομματική διακυβέρνηση της χώρας,για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση.

Αυτή την ανατροπή οφείλουν να ερμηνεύσουν ορθά οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα συμπαρασύρουν την ίδια τη χώρα στην καταστροφή.

Τα νέα δεδομένα πάνω στα οποία πρέπει να αναζητηθεί διέξοδο είναι: νέα πρόσωπα, νέα φιλοσοφία, συλλογικότητα , καινοτομία, εθνικό σχέδιο παραγωγικού μοντέλου. Η γρηγορότερη προσέγγιση στη νέα τάξη πραγμάτων , στα παραπάνω ζητήματα, θα καθορίσει και την πολιτική ύπαρξη των κομμάτων.

Όσον αφορά στο ΠΑΣΟΚ, οφείλει να αναλογιστεί τις μεγάλες ευθύνες του και να αναλάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες ώστε να επανακτήσουμε την αρμόζουσα θέση στην ελληνική πολιτική σκηνή. Οφείλουμε να εγκαταλείψουμε τις απαρχαιωμένες  λογικές μιας κομματικής ηγεσίας που θέλει να κατασκευάσει την κομματική βάση.

-Κατέρρευσε ο λαϊκισμός και η επικοινωνιακή εικόνα που με υποκρισία επισκίαζε το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ

-Κατέρρευσε ο κυβερνητισμός , η βαριά ασθένεια Υπουργίτιδα και ο βουλευτοκεντρικός χαρακτήρας του κόμματος, πράγματα που αλλοίωσαν Για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ επιβάλλεται να προχωρήσουμε σε βαθιές τομές χωρίς το φόβο των προσωπικών ισορροπιών και την αγωνία επιβίωσης στελεχών.

Να βρούμε τη χαμένη ταυτότητα μας με την επανίδρυση της παράταξης, που να συνδέεται με την ιδεολογική,πολιτική και οργανωτική αναγέννηση του χώρου και της παραγωγής πολιτικής και πολιτικών , με διαδικασίες (από κάτω προς τα πάνω) έτσι ώστε να κυριαρχήσει μια νέα γενιά στη συγκρότηση της παράταξης..

Ο χώρος ζωτικότητας που πρέπει να καλύψει η παράταξη είναι εκείνος της κεντροαριστεράς και σε συνεργασία με τις κεντροαριστερές δυνάμεις της Ευρώπης πρέπει να αλλάξουμε τους συσχετισμούς σε μία συντηρητική Ευρώπη.

Για την οργανωτική διάρθρωση που θα δώσει ξανά ζωή στο κίνημα και στις οργανώσεις θα πρέπει να ανοίξουμε νέο μητρώο μελών και να δημιουργήσουμε μέλη που θα έχουν ενεργή συμμετοχή στις διαδικασίες  της παράταξης και όχι διακοσμητικά μέλη για να εξυπηρετούν μικροκομματικές καταστάσεις.

Πρέπει να αποκεντρώσουμε το κόμμα δημιουργώντας ισχυρές  Τοπικές, Νομαρχιακές, Περιφερειακές καθώς και Τομεακές Επιτροπές, ώστε να παράγεται πολιτική στη βάση του κόμματος και να μην είναι όργανα διεκπεραίωσης εργασιών.Δηλαδή θα πρέπει αυτά τα όργανα να είναι άκρως πολιτικά, να παράγουν πολιτική, να δημιουργήσουν κινηματικό μοντέλο και να ξαναζωντανέψουν την παράταξη.

Πρέπει το ΠΑΣΟΚ να βρει απήχηση στη νεολαία. Η νέοι άνθρωποι είναι ο μοχλός ζωής του κόμματος και της κοινωνίας  και πρέπει να τους προσεγγίσουμε, με νέα δεδομένα που θα τους δίνουνε όραμα και ελπίδα για τη ζωή. Με αξίες, αρχές και συλλογικότητα μπορούμε να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ δυνατό. Γιατί έτσι το χρειάζεται η Πατρίδα.


Σχόλια
One Response to “Για το νέο ΠΑΣΟΚ”
  1. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

    Το ΠΑΣΟΚ εμπεριέχει στο όνομά του την έννοια του σοσιαλισμού( μιά θεωρία κατα την οποία η κοινωνική συμβίωση πρέπει να στηρίζεται πάνω στην οικονομική, κοινωνική και πολιτική της ισότητας, με κρατικοποίηση των μέσων παραγωγής και κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας) και την έννοια του κινήματος( κοινωνική ζύμωση προς διαμόρφωση νέας καταστάσης ). Με την πολιτική του στάση στην πορεία του χρόνου και πολύ γρήγορα το ΠΑΣΟΚ αυτοακυρώθηκε, καθώς έπαψε να είναι καί σοσιαλιστικό, καί κίνημα. Αυτό έγινε γιατί τα στελέχη του υπήρξαν άνθρωποι που δεν είχαν όραμα την εφαρμογή μιάς σοσιαλιστικής πολιτικής για την πατρίδα, αλλά όραμα για ατομική εξουσία και πλουτισμό. Ετσι χρησιμοποίησαν κατα κόρον τον λα’ι’κισμό και το πελατειακό πολιτικό σύστημα, ως τους δύο κύριους πυλώνες για την διατήρηση της εξουσίας με σκοπό την άλωση του κράτους και επομένως με ευκολία το ίδιον, αλλά και όπως αποδείχτηκε δυστυχώς πολύ ειδεχθές ως προς τον βαθμόν, όφελος. Αποτέλεσμα; Το ζούμε και δεν χρειάζεται να πώ περισσότερα. Το ότι σήμερα το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο ίδιο ποσοστό που βρισκόταν πριν απο 38 χρόνια αποδεικνύει ακριβώς το μέγεθος της απάτης που διεπράχθει στο όνομα του “σοσιαλισμού” και του “κινήματος” και που στην ονομασία του αυτές οι έννοιες δηλώνονται μεν ευθέως, χρησιμοποιήθηκαν δέ παραπλανητικά. Αν τώρα αυτή η πραγματικότητα της κατάρρευσης του ΠΑΣΟΚ, που έγινε πλέον συνείδηση του εκλογικού σώματος μπορεί να αναστραφεί, αυτό θα το δείξει ο χρόνος. Ομως πιστεύω πως θα χρειαστεί τουλάχιστο μία γενιά για να γίνει κάποια επιστροφή κάτω απο την σκέπη του ΠΑΣΟΚ με χαρακτηριστικά με τα οποία το γνωρίσαμε. Ορισμένες φορές είναι προτιμώτερο να γκρεμίζεις και να ξαναχτίζεις απο την αρχή με νέα σχέδια και υλικά, παρά να κάνεις μερεμέτια.

Σχολιάστε