My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Για το Γενικό Εμπορικό Μητρώο

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς, Παύλος Τονικίδης, αναφερόμενος στις θέσεις του προέδρου του ΣΒΕ για το θέμα του Γενικού Εμπορικού Μητρώου, σ` επιστολή του προς τον αρμόδιο υπουργό αναφέρει τα εξής:

Κύριε Υπουργέ

Προκαλεί τουλάχιστον έκπληξη η νέα πρόταση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών που διατυπώθηκε από τον Πρόεδρο του, περί μεταφοράς του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ.) στην Γενική Γραμματεία Εμπορίου.

Η πρόταση αυτή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα νέο “επεισόδιο” στο σήριαλ του ακήρυκτου πολέμου εναντίον αυτού καθαυτού του θεσμού των Επιμελητηρίων. Ενός θεσμού που παγκοσμίως χαίρει ιδιαίτερης εκτιμήσεως, αρωγής και προσοχής, για το πολύτιμο ρόλο του στο οικονομικό γίγνεσθαι.

Όσον αφορά ειδικά στο Γ.Ε.ΜΗ. θα πρέπει να επισημανθεί ότι η επιτυχής υλοποίησή του από τα Επιμελητήρια, οδήγησε σε μία από τις ελάχιστες διακρίσεις της χειμαζόμενης οικονομικά χώρας μας. Και αυτό, παρά την πλημμελή προετοιμασία του θεσμικού πλαισίου.

Τα Επιμελητήρια με τις υπηρεσίες τους και χωρίς καμία κρατική αρωγή, πέτυχαν την υλοποίηση ενός θεσμικού μέτρου που δίνει μία σοβαρή ανάσα στο επιχειρείν, που τόσο ανάγκη έχει η πραγματική Οικονομία και η πατρίδα μας.

Στο σημερινό πλαίσιο η συντήρηση γραφειοκρατικών διαδικασιών και η συγκέντρωσή τους σε αποτυχημένες κρατικές δομές, συνιστά τροχοπέδη για την επιζητούμενη επανεκκίνηση της Ελληνικής οικονομίας.

Με βάση αυτά τα δεδομένα θεωρείται αδιανόητη κάθε απόπειρα υποτίμησης και υποβάθμισης του ρόλου των Επιμελητηρίων. Όλοι οι κρίκοι της οικονομικής αλυσίδας θα πρέπει να βρίσκονται στη θέση που πρέπει, επιτελώντας το σκοπό για τον οποίο ο καθένας υπάρχει.”

Σχολιάστε