My Twitter Feed

16 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

“Ζητούμενο το αυτοτελές τμήμα” -

Τρίτη, 9 Απριλίου, 2024

Για τουριστικές επιχειρήσεις

Eρώτηση προς τον υπουργό Τουρισμού σχετικά με σημαντικά προβλήματα που ταλαιπωρούν τις επιχειρήσεις του κλάδου των μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων, κατέθεσαν σήμερα στη Βουλή ο υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Τουρισμού του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Φραγγίδης και βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Στα μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα συμπεριλαμβάνονται οι μικρομεσαίες και μικρές τουριστικές οικογενειακές επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων, διαμερισμάτων, βιλλών, κατοικιών και γενικά πάσης φύσης τουριστικών καταλυμάτων, οι οποίες καλύπτουν ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της τουριστικής κίνησης στη χώρα μας.

Στην ερώτησή τους, οι βουλευτές εστίασαν στα παρακάτω θέματα:

α) στο αίτημα της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (Σ.Ε.Τ.Κ.Ε.) για παράταση της προθεσμίας κατάταξης και καταχώρισης Διακριτικού Τίτλου των Ενοικιαζόμενων Επιπλωμένων Δωματίων-Διαμερισμάτων (ΕΕΔΔ) πέραν της 31.12.2019, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους επιχειρηματίες να προετοιμαστούν κατάλληλα για την διαδικασία κατάταξης, πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου,

β) στην αρμοδιότητα έκδοσης βεβαίωσης προέγκρισης των διακριτικών τίτλων των επιχειρήσεων, που σύμφωνα με προσχέδιο νόμου του Υπ. Τουρισμού που ήρθε στη δημοσιότητα, πρόκειται να δοθεί στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.), μάλιστα έναντι αντιτίμου 20 ευρώ, το οποίο δύναται να αυξάνεται κατά το δοκούν. Σημειώνεται ότι οι εν λόγω επιχειρήσεις δεν αποτελούν μέλη του Ξ.Ε.Ε.

γ) στη φημολογούμενη κατάργηση της Καρτέλας Ενημέρωσης Πελάτη, τονίζοντας ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα δημιουργηθούν προβλήματα στις σχέσεις επιχειρηματιών και πελατών ενώ θα οδηγηθεί σε μαρασμό και τελικά σε παύση λειτουργίας ο φορέας εκπροσώπησης των μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων, με συνέπεια την απώλεια θέσεων εργασίας.

Σχολιάστε