My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Για τις προσλήψεις στους δήμους

*Και δήλωση για τους “επίορκους υπαλλήλους του Δημοσίου”.

Ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της ΝΔ και βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Γεωργαντάς, προέβη σε δήλωση  για τις προσλήψεις στους δήμους, θέμα για το οποίο κατέθεσε χθες Τετάρτη στη Βουλή και επίκαιρη ερώτηση προς την αρμόδια υπουργό Όλγα Γεροβασίλη.

Ο κ. Γεωργαντάς αναφέρει στη δήλωσή του τα εξής:

«Ενώ ανακοινώνονται συνεχώς προσλήψεις – όπως αυτές που προβλέπονται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή – ο Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης αρνείται να δώσει εξηγήσεις για τον προγραμματισμό προσλήψεων στους Ο.Τ.Α.  

Αποφεύγει – παρά τις σχετικές ερωτήσεις στη Βουλή – να απαντήσει αν οι προσλήψεις μονίμου προσωπικού στην καθαριότητα των Δήμων υπάγονται ή όχι στο δεσμευτικό κανόνα προσλήψεων – αποχωρήσεων.

Δεν δίνει επίσης απάντηση στο ερώτημα πώς θα ξεπεράσει τις δεσμεύσεις που η ίδια ανέλαβε πριν δυο μήνες με την υπογραφή του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, σύμφωνα με το οποίο οι μοναδικές προσλήψεις για τα επόμενα τρία έτη στους Ο.Τ.Α. είναι 1.963.

Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί το γεγονός ότι η σελίδα της απογραφής έχει ενημέρωση για το προσωπικό μόνο μέχρι το Μάρτιο.

Είναι αναγκαίο η Κυβέρνηση, με επίσημο και ξεκάθαρο τρόπο, να τοποθετηθεί επί των ζητημάτων αυτών και να σταματήσει τον λαϊκισμό, που ούτε στις αγωνίες των εργαζόμενων απαντά ούτε τις πραγματικές ανάγκες των Δήμων καλύπτει. Απλά επιβαρύνει τους φορολογούμενους».

Η επίκαιρη ερώτηση

Από 23 Ιουνίου 2017 σας κατέθεσα γραπτή ερώτηση σχετικά με τα εκκρεμή αιτήματα των Δήμων για τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού η οποία δεν έχει απαντηθεί μέχρι σήμερα.

Επειδή με το τελευταίο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών προβλέπονται πάλι προσλήψεις μονίμου προσωπικού από παλιές προκηρύξεις, είναι αναγκαίο να δοθούν σαφείς απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα:

  1. Οι προσλήψεις στις υπηρεσίες καθαριότητας υπάγονται ή όχι στον δεσμευτικό κανόνα προσλήψεων-αποχωρήσεων;
  2. Οι 2.500 αιτήσεις μονίμου προσωπικού, που κατά δήλωση Υπουργών υπήρχαν σε εκκρεμότητα από τους Δήμους έως την 20 Ιουνίου 2017, τί ειδικότητες αφορούν;
  3. Στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για τις ρυθμίσεις στους ΟΤΑ πόσες θέσεις μονίμου προσωπικού προβλέπονται για τους Δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα;
  4. Πόσες αιτήσεις για προσλήψεις στις υπηρεσίες καθαριότητας έχουν υποβληθεί από τους Δήμους μέχρι σήμερα;
  5. Με δεδομένο ότι η Κυβέρνηση με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα του Μαΐου 2017 έχει δεσμευτεί μόνο για 1.963 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους ΟΤΑ για το έτος 2017 ενώ δεν προβλέπεται καμία πρόσληψη για τα έτη 2018, 2019, πώς θα απορροφήσετε όλες αυτές τις εξαγγελθείσες προσλήψεις; Μήπως θα υποχρεωθείτε να περιορίσετε δραματικά τις προσλήψεις που έχουν ανακοινωθεί για τους χώρους της υγείας και της εκπαίδευσης ;
  6. Που οφείλεται η μεγάλη καθυστέρηση στην ενημέρωση της Απογραφής για την οποία υπάρχουν στοιχεία μονίμου προσωπικού και συμβασιούχων μόνο μέχρι το Μάρτιο του τρέχοντος έτους;

Για τους επίορκους υπαλλήλους του Δημοσίου

Σε άλλη δήλωσή του με θέμα τους “επίορκους υπαλλήλους του Δημοσίου”, ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας σημειώνει τα εξής:

«Στα δυόμιση χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και εν μέσω μιας άνευ προηγουμένου φορολογικής επιδρομής στα εισοδήματα των πολιτών, βιώνουμε την προσπάθεια ολοκληρωτικής απαξίωσης και του θεσμού της δημόσιας διοίκησης.

Τελευταίο κρούσμα, η ανοχή στην ανομία και το χάιδεμα των επίορκων του Δημοσίου. Οι διατάξεις Κατρούγκαλου, το 2015, οι οποίες επανέφεραν το πειθαρχικό δίκαιο στην προ του 2012 κατάσταση έχουν μέχρι σήμερα καταστροφικές συνέπειες, όπως φαίνεται πλέον από την Έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Είχαμε προειδοποιήσει, από το 2015, όταν επέστρεψε το πρώτο κύμα επίορκων, πως η επαναφορά των συνδικαλιστών στα πειθαρχικά συμβούλια, οι ευνοϊκότερες διατάξεις για τα παραπτώματα και τις προθεσμίες, η ελαστικοποίηση της αυτοδίκαιης αργίας, θα λειτουργήσουν ως Δούρειος Ίππος ανομίας στη δημόσια διοίκηση.

Σήμερα, ένα νέο κύμα χιλιάδων επίορκων είναι έτοιμο να επανέλθει στο Δημόσιο, την ίδια στιγμή που νέοι και προσοντούχοι άνθρωποι αγωνίζονται για μια θέση εργασίας στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό τομέα.

Ο κατήφορος της κυβερνητικής πολιτικής για τη δημόσια διοίκηση δεν έχει τελειωμό. Συμβασιούχοι, ρουσφέτια, μονιμοποιήσεις, επιδόματα, άγρια κομματικοποίηση. Και τώρα επαναφορά, εκ νέου, επίορκων υπαλλήλων και παραγραφή πειθαρχικών παραπτωμάτων.

Η Κυβέρνηση φροντίζει να υπενθυμίζει πως, για αυτήν, όλα θυσιάζονται στο βωμό των πρόσκαιρων κομματικών και πελατειακών ωφελειών. Δυστυχώς γι’ αυτήν, το μόνο που απαξιώνει είναι τον ίδιο τον εαυτό της.

Η Νέα Δημοκρατία θα επαναφέρει το αίσθημα δικαιοσύνης και την αρχή της αριστείας, το οξυγόνο που χρειάζεται η δημόσια διοίκηση για να λειτουργήσει αποτελεσματικά σε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό Κράτος».

Σχολιάστε