My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Για τη πορεία του ΚΙΝΑΛ σε Κιλκίς

*Επίσκεψη του γραμματέα του, Μ. Χριστοδουλάκη

Τα πολιτικά καθήκοντα που έχει μπροστά του το Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) ενόψει των σημαντικών εξελίξεων που διαγράφονται το επόμενο διάστημα μέχρι και τις εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές, αποτέλεσαν το αντικείμενο της χθεσινής (Τρίτη) επίσκεψης στο Κιλκίς, του γραμματέα του νέου φορέα της κεντροαριστεράς, Μανώλη Χριστοδουλάκη, τον οποίο συνόδευε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, Γιώργος Χιονίδης, ως οργανωτικός υπεύθυνος για το νομό μας.

Παράλληλα, ο κ. Χριστοδουλάκης είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί για σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο με συμμετοχή εκπροσώπων φορέων του νομού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρόεδρος του Επιμελητήριου, Π. Τονικίδης, αναφέρθηκε σε θέματα ανάπτυξης της βιομηχανίας και της επαγγελματικής δραστηριότητας, τονίζοντας ιδιαίτερα τη προσπάθεια για προσέκλυση νέων επενδύσεων και αύξηση της απασχόλησης. Παράλληλα, έκανε ειδική αναφορά έκανε στην μελέτη του Επιμελητηρίου για τα καύσιμα, καθώς και για το φαινόμενο της οικονομικής «αιμορραγίας» προς τη ΠΓΔΜ.

Αναφορές σε επιμέρους θέματα κοινωνικών ομάδων του νομού έκαναν και οι παρόντες εκπρόσωποι φορέων, με τον κ. Χριστοδουλάκη να δηλώνει ότι συμφωνεί με τις παρατηρήσεις που διατυπώθηκαν και να δεσμεύεται για την επεξεργασία των θεμάτων με προοπτική να ενσωματωθούν στο γενικότερο πολιτικό πρόγραμμα του νέου φορέα.

Αμέσως μετά έγινε στον ίδιο χώρο διευρυμένη νομαρχιακή συνέλευση του ΚΙΝΑΛ, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα παρουσίας του φορέα στα πολιτικά δρώμενα της τοπικής κοινωνίας, καθώς και οι διαδικασίες συγκρότησης συνδυασμών, τόσο για τις εθνικές όσο και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ειδικά για τις δεύτερες, ο κ. Χριστοδουλάκης υπογράμμισε τη γενική πολιτική απόφαση του φορέα να στηριχθούν συνδυασμοί με προοδευτική κατεύθυνση και αδιαμφισβήτητη καταξίωση στις τοπικές κοινωνίες.

Ακολούθησε συνέντευξη τύπου και στη συνέχεια ομιλία του κ. Χριστοδουλάκη στο Εργατικό Κέντρο, κατά τη διάρκεια των οποίων ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, τονίζοντας ότι η συγκυρία ευνοεί μια λύση για το «μακεδονικό», ξεκαθάρισε ότι ο χώρος της κεντροαριστεράς δεν θα δεχθεί οποιαδήποτε τέτοια, παρά μόνο αυτή που δεν θα περιέχει αλυτρωτισμό και θα είναι erga omnes.

Όσο για τη πιθανότητα κυβερνητικών συνεργασιών, ο κ. Χριστοδουλάκης τάχθηκε υπέρ των κυβερνήσεων εθνικής συνεννόησης, με συμμετοχή και των δυο μεγαλυτέρων σήμερα κομμάτων.

Μιλώντας για τη πρώτη ανοιχτή νομαρχιακή συνέλευση του ΚΙΝΑΛ στο Κιλκίς, ο κ. Χριστοδουλάκης έκανε λόγο για αρχή της εξωστρέφειας, στη κατεύθυνση μιας αυτόνομης πορείας του χώρου, με κέντρο του ενδιαφέροντός της την ουσία των προβλημάτων κι όχι τη λογική ικανοποίησης μιας νέας εκλογικής πελατείας.

«Στόχοι μας είναι, οι νέες θέσεις εργασίας και η δημιουργία νέου πλούτου με δίκαιη κατανομή του, μέσω μιας προοδευτικής διακυβέρνησης», υπογράμμισε ο πρώτος γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής.

Στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου τον κ. Χριστοδουλάκη προλόγισε ο γραμματέας της ΝΕ Κιλκίς του ΚΙΝΑΛ, Θ. Ανθρακίδης, ο οποίος στη σύντομη τοποθέτηση του αναφέρθηκε στο πολιτικό πρόταγμα της παράταξης και στην ανάγκη για ανάδειξη νέων και καθαρών προσώπων.

Όσο για τον κ. Χιονίδη, αναφέρθηκε στην οργανωτική συγκρότηση του κινήματος και στις επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη νέων δημοτικών οργανώσεων μέσα στο Ιούνιο.

Δείτε στιγμιότυπα από την επίσκεψη Χριστοδουλάκη σε βίντεο του GnomiWebTV

Σχολιάστε