My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Για την υπόθεση της 18χρονης

Αίτημα συνάντησης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας & Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοΐδη, διά εκπροσώπων της ή δια του Προεδρείου της, έθεσε σήμερα η Βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Α΄Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, κ. Ειρήνη Αγαθοπούλου, στην Προέδρο της Επιτροπής, κ. Καραμανλή. 

Ο στόχος της συνάντησης, όπως είπε η βουλεύτρια, θα ήταν η ενημέρωση και η πλήρη διαλεύκανση των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν από την Αστυνομία στην υπόθεση της 18χρονης από την Ηλιούπολη, διότι υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες για προσπάθεια συγκάλυψης του περιστατικού, αλλά και για ανάρμοστες συμπεριφορές αστυνομικών υπαλλήλων προς το θύμα. «Ζητάμε επίσημη ενημέρωση, γιατί ήρθαν στην επιφάνεια γεγονότα που αμαυρώνουν τον ρόλο της Αστυνομίας και αμφισβητείται η αποτελεσματικότητά της στα μάτια των πολιτών, με συνέπεια να αποτρέπεται ο κόσμος να προβεί σε καταγγελίες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το συγκεκριμένο αίτημα υποβλήθηκε κατά την διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του ανθρώπου, με θέμα «metoo_greece: Μέτρα για την πρόληψη και καταπολέμηση της ηθικής και σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας στον κόσμο της εκπαίδευσης και του αθλητισμού».

Η πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Καραμανλή, αρνήθηκε το αίτημα, ευθυγραμμιζόμενη πλήρως με τις δηλώσεις της Αστυνομίας και το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αγνοώντας την πολυπλοκότητα και σοβαρότητα του ζητήματος, που επιβεβαιώνεται και από την Έκθεση του 2020 του Συνηγόρου του Πολίτη για τα περιστατικά αυθαιρεσίας από την Ελληνική Αστυνομία.

Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από την παράταξη της ΝΔ. Ωστόσο και εμείς με τη σειρά μας δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε καμιά προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης, απαιτούμε άμεση ενημέρωση και απάντηση στα αμείλικτα ερωτήματα που έχουν τεθεί τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όσο και από πλήθος πολιτών, φορέων, γυναικείων και φεμινιστικών οργανώσεων για τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης από την αστυνομία, όταν μάλιστα ο κατά συρροή βιαστής και προαγωγός ανήκει στις τάξεις της και φέρεται να είναι και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Απαιτούμε την άμεση δημοσιοποίηση των στοιχείων των κατηγορουμένων και την προστασία του κοριτσιού με κάθε τρόπο.

Δελτίο τύπου από Ειρ. Αγαθοπούλου

Σχολιάστε