My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Για την υπόθεση βιασμού 24χρονης

“Η Δικαιοσύνη να εργαστεί χωρίς περισπασμούς στην υπόθεση του βιασμού της 24χρονης”, δηλώνει η αναπλ. τομεάρχης Δικαιοσύνης και βουλευτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ειρήνη Αγαθοπούλου, υπογραμμίζοντας ότι οι διωκτικές αρχές οφείλουν να εργαστούν ανεξάρτητα από το στάτους των φερόμενων ως δραστών.

“Να συλλέξουν με ταχύτητα – όχι ίδια με αυτήν της υπόθεσης Λιγνάδη – το απαραίτητο κρίσιμο αποδεικτικό υλικό και να προστατεύσουν το θύμα από τη δευτερογενή θυματοποίηση”, τονίζει η κ. Αγαθοπούλου.

Η δήλωση:

“Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε με αποτροπιασμό άλλο ένα περιστατικό βιασμού, αυτή τη φορά μιας 24χρονης γυναίκας στη Θεσσαλονίκη. Δυστυχώς, τα περιστατικά έμφυλης βίας, ενδοοικογενειακής ή άλλης, με θύματα κορίτσια και γυναίκες, δεν έχουν τελειωμό.

Το ενθαρρυντικό είναι ότι η κοινωνία αντιδρά. Ήδη στο διαδίκτυο υπήρξε θύελλα αντιδράσεων κατά των δραστών και ένα πολύ μεγάλο κύμα συμπαράστασης προς το θύμα. Ζητούν να προχωρήσουν οι διαδικασίες της Δικαιοσύνης και να μην υπάρξει συγκάλυψη, εξαιτίας των ισχυρών διασυνδέσεων που φαίνεται να έχουν τα πρόσωπα που καταγγέλλονται.

Είμαστε ξεκάθαροι: Η Δικαιοσύνη και οι διωκτικές αρχές οφείλουν και σε αυτήν την υπόθεση να εργαστούν χωρίς περισπασμούς, ανεξάρτητα από το στάτους των φερόμενων ως δραστών. Να συλλέξουν με ταχύτητα – όχι ίδια με αυτήν της υπόθεσης Λιγνάδη – το απαραίτητο κρίσιμο αποδεικτικό υλικό και να προστατεύσουν το θύμα από τη δευτερογενή θυματοποίηση.

Τα θύματα ζητούν δικαίωση και όλες οι γυναίκες και τα κορίτσια ζητούν να μπορούν να εμπιστεύονται τις Αρχές και τους Θεσμούς όταν έχουν να καταγγείλουν παρόμοια περιστατικά. Η κοινωνική αλληλεγγύη είναι σημαντική, αλλά και η Πολιτεία οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της για την έξαρση των περιστατικών και τον δισταγμό των θυμάτων να καταγγείλουν. Ας σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.”

Σχολιάστε