My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Για την Ημέρα Περιβάλοντος

Από την Αντιδημαρχία Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Φωτισμού, Περιβάλλοντος & Πρασίνου του Δήμου Παιονίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

perivallon-prasinoΤο τίμημα των ανέσεων του σύγχρονου τρόπου ζωής που απολαμβάνουμε στην καθημερινότητά μας είναι η αποξένωση από τη φύση και η υποβάθμιση της σημασίας που έχει για τη διαιώνιση του ανθρώπινου είδους. Παράλληλα, η βιομηχανοποίηση χωρίς φραγμούς και όρια καθώς και η αύξηση της παγκόσμιας παραγωγής και των μεταλλαγμένων τροφίμων αλλοιώνουν τις ζωές των ανθρώπων και όλων των έμβιων όντων στον πλανήτη.

Ο υπέρμετρος καταναλωτισμός που μας διακατέχει, η δημιουργία περιττών αναγκών οδηγεί σε μία καταστροφική συμπεριφορά απέναντι στο φυσικό περιβάλλον που μας τρέφει και συντηρεί στη ζωή.

Όπως είχε πει πριν 150 χρόνια ο Χένρι Ντέιβιντ Θορό:

«Τι αξία έχει ένα σπίτι αν δεν έχεις έναν ανεκτό πλανήτη για να το βάλεις;»

Σήμερα, η ανάγκη ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για ένα θέμα παγκοσμίου κοινωνικού χαρακτήρα είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Η σημερινή μέρα, η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, καθιερωμένη από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, έχει κάθε χρόνο μια διαφορετική θεματολογία σχετική με την προστασία του περιβάλλοντος. Ειδικά για φέτος, ο ΟΗΕ έχει αφιερώσει θεματικά την Παγκόσμια Ημέρα στην εξάλειψη του παράνομου εμπορίου άγριας ζωής, το οποίο μειώνει δραματικά τη βιοποικιλότητα και οδηγεί πολύτιμα είδη ζωής στο χείλος της εξαφάνισης.

Από την πλευρά μας επιχειρούμε να γίνουμε συντονιστές περιβαλλοντικών ενεργειών σε τοπικό επίπεδο και οφείλουμε με κάθε τρόπο να ενισχύσουμε την πράσινη συνείδηση, την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και φυσικά την ανακύκλωση, η οποία προωθείται με δράσεις του Δήμου που ξεκινούν από τα σχολεία μας. Προς αυτή την κατεύθυνση ο Δήμος συμμετέχει και στο Σύμφωνο των Δημάρχων που προωθεί δράσεις μείωσης ρύπων και ανάδειξης καλών πρακτικών περιβαλλοντικής συνείδησης. Ας μην ξεχνάμε, λοιπόν, πως το περιβάλλον είναι το σπίτι μας.

 

 

Σχολιάστε