My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Για την επιλογή γραμματέων

Νέες δηλώσεις για “κυβερνητικές παρεμβάσεις στη διαδικασία επιλογής διοικητικών και τομεακών γραμματέων”, έκανε σήμερα Πέμπτη ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς.

«Η κ. Γεροβασίλη να σταματήσει να παρουσιάζει ως αποκομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης μια συγκαλυμμένη επιχείρηση άλωσής της από κομματικά στελέχη, και να απαντήσει ποιοι είναι οι τέσσερις Υπουργοί που έχουν στα γραφεία τους τα αντίγραφα των στοιχείων από τους φακέλους των υποψηφίων Γραμματέων», τόνισε ο κ. Γεωργαντάς.

Η πλήρης δήλωση:

«Η κ. Γεροβασίλη, αντί να εκδίδει ανακοινώσεις που πετάνε την μπάλα στην εξέδρα, ας κάνει κάτι πολύ πιο απλό. Ας απαντήσει, επιτέλους, όπως υποχρεούται, στις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις μας για τη διαδικασία επιλογής διοικητικών και τομεακών γραμματέων.

Ας ανασύρει από το συρτάρι της τα έγγραφα του ΑΣΕΠ, που έχουν αποσταλεί σε αυτήν από τις 23-4-2018 στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, τα οποία αποδεικνύουν την έκταση της κυβερνητικής προσπάθειας χειραγώγησης της ανεξάρτητης αρχής.

Ας μας απαντήσει επίσης ποιοι είναι οι τέσσερις Υπουργοί που έχουν στα γραφεία τους τα αντίγραφα των στοιχείων από  τους φακέλους των υποψηφίων Γραμματέων.

Μετά ας απολογηθεί στους εκατοντάδες υποψηφίους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τόσο για τον εμπαιγμό τους όσο και γιατί τα προσωπικά τους στοιχεία και προσόντα βρέθηκαν  παράνομα στα χέρια τρίτων.

Και ας πάψει, επιτέλους, να κάνει το μαύρο άσπρο, παρουσιάζοντας ως αποκομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης μια συγκαλυμμένη επιχείρηση άλωσής της από κομματικά στελέχη».

Για την ανακοίνωση του ΑΣΕΠ

Με αφορμή σημερινή ανακοίνωση του ΑΣΕΠ, ο κ. Γεωργαντάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή ανακοίνωση της Διοίκησης του ΑΣΕΠ επιβεβαιώνει πλήρως τις καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας. 

Πράγματι εστάλησαν σε τέσσερις (4) Υπουργούς μετά από αιτήματα τους πίνακες με τα στοιχεία και τα προσόντα από τους φακέλους των υποψηφίων Γραμματέων. Στους υπόλοιπους Υπουργούς εστάλησαν τα ονοματεπώνυμα και τα πατρώνυμα των υποψηφίων.

Τα ερωτήματα που παραμένουν και χρήζουν άμεσης απάντησης είναι τα εξής:

α. Γιατί εστάλησαν στους Υπουργούς τα στοιχεία και τα προσόντα από τους φακέλους των υποψηφίων; Για ποιο λόγο τα ζήτησαν;  Παραβιάστηκαν ή όχι οι σχετικές διατάξεις με την αποστολή αυτών των στοιχείων σε πρόσωπα που εκ του νόμου δεν έχουν καμία αρμοδιότητα στη διαδικασία επιλογής των υποψηφίων Γραμματέων;

β. Τι ακριβώς ζητούσαν με τα αιτήματα τους Υπουργοί και με ποια νομιμοποιητική βάση; 

Είναι αναγκαίο άμεσα είτε οι Υπουργοί είτε η Διοίκηση του ΑΣΕΠ να δώσουν στη δημοσιότητα όλα τα σχετικά έγγραφα των αιτημάτων και των διαβιβαστικών».

Σχολιάστε