My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Για την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ

Με αφορμή την συμπλήρωση 41 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ και μετέπειτα Ευρ. Ένωση, η ΔΕΕΠ Κιλκίς της ΝΔ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

…«Η Ελλάς προσέρχεται στην Ευρώπη με την βεβαιότητα, ότι στα πλαίσια της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης εμπεδώνεται για όλα τα μέρη η εθνική ανεξαρτησία, κατοχυρώνονται οι δημοκρατικές ελευθερίες, επιτυγχάνεται η οικονομική ανάπτυξη και γίνεται με την συνεργασία όλων κοινός καρπός η κοινωνική και οικονομική πρόοδος».

Σαράντα ένα (41) χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημερομηνία – ορόσημο για την Ελλάδα καθώς στις 28 Μαϊου 1979, το απόγευμα, στο Ζάππειο Μέγαρο της Αθήνας υπεγράφη η Πράξη / Συμφωνία ένταξης της Πατρίδας μας στην τότε Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (Ε. Ο. Κ.) σημερινή Ευρωπαϊκή Ενωση (Ε. Ε.).

Ο Ελληνας Πρωθυπουργός ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, φιλοξενώντας στην Aθήνα τους αρχηγούς-εκπροσώπους των εννέα τότε χωρών – μελών και με κάθε επισημότητα όπως αρμόζει σε ανάλογες περιπτώσεις, προσφωνεί την ιστορική ομιλία προσχώρησης της Ελλάδας ως δέκατου μέλους στην Ε.Ο.Κ. μετά από πολύχρονες διαπραγματεύσεις (από την υποβολή αίτησης το 1959 και τη Συμφωνία σύνδεσης το 1961 και την αναγκαστική επτάχρονη διακοπή 1967-1974 στρατιωτική δικτατορία). Kάνοντας πράξη το μεγάλο – και κομβικό όπως αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων – Οραμα του, την ένταξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικογένεια και για το οποίο του απονεμήθηκε το βραβείο Καρλομάγνου.

Στις 19:18 ο Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής, o Υπουργός Εξωτερικών Γεώργιος Ράλλης και ο Υφυπουργός Αρμόδιος για θέματα Ε.Ο.Κ. Γεώργιος Κοντογεώργης υπέγραψαν καταχειροκροτούμενοι την Πράξη προσχώρησης στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα της Πατρίδας μας (η οποία και επισήμως έγινε τρία χρόνια αργότερα την 1η Ιανουαρίου 1981 βάσει των σχετικών κανονισμών της Ενωσης).

Oι στιγμές εκείνες ήταν όντως ιστορικές όπως πολύ σωστά είχε πει αμέσως μετά το πέρας της τελετής υπογραφής της Συμφωνίας ο Γ.Ράλλης.

Σχολιάστε