My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Για τα μεγάλα θέματα του Κιλκίς

(Βίντεο) Με αφορμή τον ένα χρόνο διακυβέρνησης της ΝΔ, ο υφυπουργός και βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Γεωργαντάς, αναφέρθηκε σε σημερινή συνέντευξη τύπου προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, σε μεγάλα ζητήματα του νομού μας, τονίζοντας τα εξής ανά θέμα:

Δεύτερο τμήμα στο πρώην ΤΕΙ Κιλκίς.

Ο κ. Γεωργαντάς μετά από σχετικές επαφές το τελευταίο διάστημα, τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Θεσσαλονίκη μετέφερε τη δέσμευση της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος για την ενίσχυση του Τμήματος Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης με έδρα το Κιλκίς τουλάχιστον με ένα επιπλέον τμήμα αλλά και τη διερεύνηση παροχής νέων εκπαιδευτικών προγραμμάτων συνδεδεμένων με τις ανάγκες τις βιομηχανικής περιοχής του Κιλκίς. Την Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2020, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής καθηγητής Αθανάσιος Καϊσης και άλλα μέλη θα επισκεφτούν το Τμήμα του Ιδρύματος στο Κιλκίς.

2. ΠΑΘΕ

Την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Γεωργαντάς συναντήθηκε στο Υπουργείο στην Αθήνα ,με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Άρη Ξενόφο , ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι στη σύμβαση παραχώρησης της Εγνατίας η οποία είναι σε εξέλιξη και για την οποία θα κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές τον Οκτώβριο , έχει συμπεριληφθεί η υποχρεωτική εκτέλεση του έργου αναβάθμισης «Χαλάστρα- Εύζωνοι». Ο όρος αυτός περί υποχρεωτικότητας προστέθηκε τώρα , ενώ στην αρχική πρόσκληση ενδιαφέροντος τον Νοέμβριο 2017 αναφερόταν δυνητικά η προϋπόθεση αυτή. Ταυτόχρονα ο κ. Γεωργαντάς δήλωσε ότι η ενδεχόμενη λειτουργία των πλευρικών διοδίων του Πολυκάστρου που αποφασίστηκε το 2017 πρέπει να συνδυαστεί κατ’ ελάχιστον με την επιλογή παραχωρησιούχου και την εγκατάσταση εργολάβου.

3. Δρόμος Νέας Σάντας- Ασσήρου

Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει πάλι και παρά την έλλειψη συνεργασίας από τον Δήμο Ωραιοκάστρου γίνονται οι αναγκαίες παρεμβάσεις από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον Δήμο Κιλκίς για την ολοκλήρωση του έργου.

4. Αρδευτικά έργα στο Νομό

Μετά από συνεργασία του κ. Γεωργαντά με τον αρμόδιο υφυπουργό Κώστα Σκρέκα, κλιμάκιο συνεργατών του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει επισκεφθεί πολλές φορές το Κιλκίς συλλέγοντας τα αναγκαία στοιχεία και ήδη έχει συνταχθεί προμελέτη για το σύνολο των αρδευτικών έργων που χρειάζεται ο Νομός για τη συνολική διαχείριση του υδάτινου πλούτου του. Η προμελέτη αυτή θα αξιολογηθεί από την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής . Ανάπτυξης με στόχο να συμπεριληφθεί στα προγραμματιζόμενα για την επόμενη περίοδο έργα άρδευσης. Αφορά παρεμβάσεις τόσο στο Παίκο και τον Αξιό όσο και στα Κρούσια και τον ορεινό όγκο του Μπέλες.

5. Νοσοκομείο Κιλκίς

Όπως είναι γνωστό έχει ήδη ενταχθεί η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων του Νοσοκομείου Κιλκίς και Γουμένισσας ύψους 2,781,683€ στο ΕΣΠΑ και έχει εγκριθεί η προμήθεια νέου αξονικού τομογράφου. Με επίσκεψη του Διοικητή του Νοσοκομείου Κιλκίς στην Αθήνα και σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τις ΚΤΥΠ ΑΕ προωθείται η σύνταξη ρυθμιστικής μελέτης για τις αναγκαίες παρεμβάσεις στο Νοσοκομείο του Κιλκίς και την πρόσθεση νέων πτερύγων. Εντός των επομένων μηνών θα είναι ξεκάθαρος ο οδικός χάρτης αυτού του έργου το οποίο προωθεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

6. Επισκοπείο Κιλκίς

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προωθείται προγραμματική συμφωνία στην οποία θα συμμετέχει και ο Δήμος Κιλκίς με στόχο την ένταξη του έργου αναπαλαίωσης του.

7. Δικαστικό Μέγαρο Κιλκίς

Ολοκληρώνονται στο αμέσως επόμενο διάστημα όλες οι αναγκαίες συμβολαιογραφικές πράξεις και διορθώσεις έτσι ώστε να είναι εφικτή η διανομή του οικοπέδου και η παραχώρηση του στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Δυστυχώς υπήρχαν νομικά ελαττώματα στο προηγούμενο τίτλο τα οποία επιλύθηκαν με μεγάλη προσπάθεια του Δημάρχου , της Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου και του κ. Γεωργαντά. Ενδεικτικά αναφέρθηκε ότι τα ποσοστά που φαίνονταν ότι έχουν όλοι οι συνιδιοκτήτες προστιθέμενα έφταναν στο 102 % του οικοπέδου.

8. Σιδηροδρομική σύνδεση με ΒΙ.ΠΕ Κιλκίς

Τον Οκτώβριο ολοκληρώνεται από την ΟΣΕ ΑΕ η μελέτη για τη σύνδεση αυτή , όπως είχε δεσμευτεί ο αρμόδιος υφυπουργός Γ. Κεφαλογιάννης, έτσι ώστε να προχωρήσει μετά η ένταξη και η υλοποίηση του έργου.

Επίσης ο κ. Γεωργαντάς αναφέρθηκε στα έργα που ανακοινώθηκαν από τον κ. Θεοδωρικάκο σχετικά με την ύδρευση του Δήμου Κιλκίς αλλά και στην δέσμευση του αρμόδιου Υπουργού για την ένταξη του Δημοτικού Σταδίου Πολυκάστρου στο ΦΙΛΌΔΗΜΟ.

Τέλος κατήγγειλε την απραξία των στελεχών της προηγούμενης κυβέρνησης καθώς για 5 ολόκληρα έτη δεν υπήρξε καμία πρόοδος ούτε στην λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Κιλκίς ούτε στην αποπεράτωση του Γηροκομείου. Ειδικότερα ,όπως προκύπτει από έγγραφα, από το 2014 υπάρχουν διαθέσιμα στο Νοσοκομείο Κιλκίς 1.500.000 € από τα οποία υπήρχε πρόβλεψη για την κατασκευή ΜΕΘ , πλην όμως δυστυχώς οι διαδικασίες ξεκίνησαν πριν λίγους μήνες από τη νέα Διοίκηση και την τεχνική υπηρεσία και θα ολοκληρωθούν εντός των επομένων μηνών . Στο γηροκομείο του Κιλκίς οι 700.000€ που απαιτήθηκαν για την ολοκλήρωση του είναι διαθέσιμες από τον Οκτώβριο του 2014 πλην όμως πριν μερικούς μήνες μόνο επανεκκίνησε η διαδικασία ολοκλήρωσης του έργου με τη συνδρομή της αρμοδίας Υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου και της νέας Διοίκησης του Ιδρύματος σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς .

Ο κ. Γεωργαντάς αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία με όλους τους θεσμικούς φορείς του Κιλκίς ειδικότερα δε με τον Αντιπεριφερειάρχη και τους δύο Δημάρχους με τους οποίους καθημερινά προσπαθούν να επιλύουν όλα τα προβλήματα που ανακύπτουν.

Δείτε βίντεο της GnomiWebTV από τη συνέντευξη:

Σχολιάστε