My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Για τα θέματα της ΔΕ Πικρολίμνης

Προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικισμοί της Δημοτικής Ενότητας Πικρολίμνης στην καθημερινότητά τους, κατέθεσαν οι κοινοτάρχες στον δήμαρχο Κιλκίς, Δημήτρη Κυριακίδη, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Ιουλίου στον Μικρόκαμπο, διοικητική έδρα της ΔΕ.

Οι κοινοτάρχες έδωσαν έμφαση στην υδροδότηση οικισμών, στην έλλειψη κάδων απορριμμάτων, στη συντήρηση του πρασίνου στους κοινόχρηστους χώρους και την αποκατάσταση της οδοποιίας λόγω προηγηθεισών τεχνικών εργασιών της ΔΕΥΑΚ.

Από τη πλευρά του, ο κ. Κυριακίδης αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει για την υλοποίηση των σχετικών αιτημάτων, καθώς και στο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για τη ΔΕ Πικρολίμνης μέσα στο επόμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Κιλκίς τόνισε:

«Η προτεραιότητα είναι να εξασφαλίσουμε στους συνδημότες μας πόσιμο νερό σε επάρκεια και ποιότητα. Οι προσπάθειες της ΔΕΥΑΚ κινήθηκαν προς αυτή την κατεύθυνση με πρόταση που υποβλήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών αναφορικά με τη μεταφορά νερού μέσω αγωγών από την περιοχή του Γαλλικού σε οικισμούς με προβληματική ύδρευση. Δυστυχώς, δεν ευοδώθηκε η κίνηση αυτή, αλλά σταθερή επιδίωξη της Δημοτικής Διοίκησης και της ΔΕΥΑΚ είναι να βρεθεί μακροπρόθεσμη λύση. Το πρόγραμμα ‘’Αντώνης Τρίτσης’’ θεμελιώνει υποδομές στην ύδρευση καθώς έχουν επιλεγεί τέσσερα μεγάλα χωριά, ο Μικρόκαμπος, το Μαυρονέρι, το Νέο Γυναικόκαστρο και το Παλαιό Αγιονέρι, για την αποξήλωση του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης από αμίαντο και την αντικατάστασή του από σωλήνες πολυαιθυλενίου.

 Ως προς τα μέσα καθαριότητας επανέλαβε ότι επίκειται το φθινόπωρο η παραλαβή 525 νέων συμβατικών κάδων καθαριότητας που θα διανεμηθούν στην πόλη του Κιλκίς και σε οικισμούς του Δήμου.

Ο κ. Κυριακίδης κατέστησε σαφές ότι θα υπάρξει οργανωμένος προγραμματισμός για την προμήθεια κάδων απορριμμάτων και εξοπλισμού των υπηρεσιών καθαριότητας σε ετήσια βάση ως επίσης για τις ασφαλτοστρώσεις και για τη συντήρηση του πρασίνου με την ίδια ακριβώς χρηματοδότηση αλλά με πολύ περισσότερες κοινόχρηστες εκτάσεις καθ’ υπόδειξη των Προέδρων των Κοινοτήτων.

Με θετικό λόγο για τις επιχειρησιακές δυνατότητες της ΔΕΥΑΚ, ανακοίνωσε, τέλος, ότι σύντομα θα ξεκινήσουν τα έργα αποκατάστασης στο εσωτερικό οδικό δίκτυο των οικισμών και ότι βγαίνουν στην κυκλοφορία μετά από επτά χρόνια ακινησίας δύο μηχανήματα της Δημοτικής Επιχείρησης που επιδιορθώθηκαν ώστε να θεραπεύσουν στην πόλη και στα χωριά προβλήματα της καθημερινότητας.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς, ο οποίος περιστοιχιζόταν από τους αντιδημάρχους Γιάννη Χατζηαποστόλου, Αικατερίνη Γιαννακούλα – Ζιούτα και Αλέξανδρο Σημαιοφορίδη, ευχαρίστησε τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για θέματα της Δημοτικής Ενότητας Πικρολίμνης Βλάση Κουρτίδη  και τους κοινοτάρχες για το γόνιμο διάλογο και τις προτάσεις που κατέθεσαν για την Πικρολίμνη, και σημείωσε ότι η επικοινωνία θα είναι διαρκής πάντοτε στη βάση της εποικοδομητικής συνεργασίας για τον τόπο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Μικροκάμπου Απόστολος Μαυρομάτης, Ανθοφύτου Αναστασία Τσικουνδούρα,  Μαυρονερίου Δημήτρης Ιωαννίδης, Νέου Γυναικοκάστρου Γιάννης Γεωργιάδης, Νέου Αγιονερίου Γιάννης Μπογιατζίδης, Ξυλοκερατιάς Στέργιος Δρόσος και Παλαιού Αγιονερίου Αναστάσιος Οικονομίδης.

Σχολιάστε