My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Για τα αυξημένα κρούσματα covid

Aνακοίνωση για τα αυξημένα κρούσματα κορωνοιού στους ΟΤΑ Κιλκίς και Παιονίας, εξέδωσε η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ–ΟΤΑ) – Δυνάμεις στο Δημόσιο που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Η κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 στην περιοχή Κιλκίς, το τελευταίο διάστημα, επόμενο ήταν να επιφέρει και αύξηση κρουσμάτων σε συναδέλφους μας στους ΟΤΑ Κιλκίς και Παιονίας. Μέχρι σήμερα δεκάδες συνάδελφοι μας έχουν μπει σε καραντίνα και δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι στο κομμάτι της αντιμετώπισης της πανδημίας “έχει χαθεί η μπάλα” και απλά περιμένουμε σε ποιο εργασιακό χώρο θα σκάσει το επόμενο κρούσμα.

Η κυβέρνηση αγνόησε ουσιαστικά τα μέτρα που πρότειναν οι επιστήμονες, οι υγειονομικοί, τα σωματεία, άλλοι μαζικοί φορείς και πορεύθηκε αποκλειστικά με την επίκληση της ατομικής ευθύνης. Την ίδια στιγμή ικανοποίησε όλες τις απαιτήσεις και τα πρωτόκολλα του κεφαλαίου σε μια σειρά κλάδους, όπως για παράδειγμα ο Τουρισμός.

Το ίδιο έκαναν και οι κυβερνήσεις σε όλη την ΕΕ -ανεξαρτήτως πολιτικής απόχρωσης- που αντί να ενισχύσουν ουσιαστικά το Δημόσιο Σύστημα Υγείας επέλεξαν να εξασφαλίσουν μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης εκατοντάδες δισ. για τους μεγάλους ομίλους προκαλώντας έτσι εκατόμβες θυμάτων.

Τεράστιες είναι και οι ευθύνες των Διοικήσεων των Δήμων Κιλκίς και Παιονίας οι οποίοι ακόμη και σήμερα προκειμένου “να βγει η δουλειά” δεν διστάζουν να εκθέτουν την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων.

Αυτή τη στιγμή με ευθύνη τους:

– Δεν έχει καταρτιστεί ένα ολοκληρωμένο, συγκεκριμένο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κάθε επαγγελματικού χώρου σχέδιο δράσης για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοιού.

– Δεν υπάρχει καμία ουσιαστική συνεργασία με τις Δομές Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας και άλλους επιστημονικούς φορείς για οποιοδήποτε ειδικό θέμα που αφορά είτε τον έλεγχο τήρησης των μέτρων, είτε την ενημέρωση του προσωπικού, είτε την εξασφάλιση ασφαλών χώρων εργασίας για τους υπαλλήλους και του κοινού.

– Δεν γίνονται μαζικά τακτικά τεστ σε όλο το προσωπικό. Τεστ γίνονται ΜΟΝΟ όταν εντοπιστεί κρούσμα για λόγους ιχνηλάτησης.

– Δεν γίνονται τακτικές απολυμάνσεις παρά μόνο κατόπιν έκτακτων γεγονότων.

– Μάσκες και αντισηπτικά δίνονται με το σταγονόμετρο και πριν βιαστούν να αντιδράσουν ας μας πουν σε τι ποσότητες και σε ποιους έχουν χορηγηθεί τα συγκεκριμένα μέσα προστασίας ανά Διεύθυνση μέχρι σήμερα.

Και μέσα σε αυτές τις συνθήκες, ως ΔΑΣ ΟΤΑ, μπήκαμε μπροστά από την πρώτη στιγμή, αναδείξαμε τις παραπάνω ελλείψεις και προβλήματα, αναγκάσαμε τους υπευθύνους να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους συναδέλφους μας. Δεν χαριστήκαμε σε κανένα και κριτήριο μας ήταν πρωτίστως η προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων.

Οι υπόλοιποι εκπρόσωποι, “κρυφοί και φανεροί, των παρατάξεων ΔΑΚΕ και ΣΥΝ.ΑΝ., δεν μπήκαν στον κόπο να συγκαλέσουν έστω ένα Διοικητικό Συμβούλιο όλο αυτό το διάστημα, ενώ όποτε αναγκάζονταν κάτω από την πίεση των εργαζομένων να παρέμβουν για επείγοντα προβλήματα που προέκυπταν, εστίαζαν πρωτίστως στην ατομική ευθύνη των συναδέλφων και δευτερευόντως στην ευθύνη του κράτους και των τοπικών διοικήσεων στην επίλυση τους. Εάν αυτό δεν είναι άλλοθι για να συνεχιστεί αυτή η πολιτική τότε τι είναι;

Ως ΔΑΣ ΟΤΑ εκφράζουμε τις ευχές μας για ταχεία ανάρρωση όλων όσων νοσούν και δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για ανατραπεί αυτή η επικίνδυνη πολιτική η οποία στοιχίζει ακόμη και σε ζωές εργαζομένων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, αντιμετωπίζει την πανδημία ως μια χρυσή ευκαιρία για να εφαρμόσει νέα αντιδραστικά μέτρα και για να περάσει στην κυριολεξία τις ανατροπές του αιώνα, με στόχο να πληρώσουν την κρίση πάλι οι εργαζόμενοι. Αντιλαϊκά τερατουργήματα όπως 10ωρο, απλήρωτες υπερωρίες, κατάσχεση λαϊκής περιουσίας, απαγορεύσεις σε πορείες και απεργίες κ.α. δεν θα μείνουν αναπάντητα από τους εργαζομένους και θα αγωνιστούμε για να αποσυρθούν και να καταργηθούν.

Παράλληλα διεκδικούμε ειδικά για τους χώρους εργασίας στους ΟΤΑ:

– Καθημερινή υποχρεωτική θερμομέτρηση κατά την ανάληψη εργασίας και επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους συναδέλφους για τον περιορισμό της διασποράς του ιού.

– Άμεση και ουσιαστική προστασία των εργαζομένων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

– Περιορισμός της μετακίνησης των εργαζομένων και ειδικά των οδηγών σε διαφορετικά οχήματα για να είναι ευκολότερη η ιχνηλάτηση σε περίπτωση κρούσματος.

– Πρόσληψη από τους Δήμους ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με μόνιμες σχέσεις εργασίας.

– Τακτικές απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους εργασίας και επάρκεια μέσων προστασίας (αντισηπτικά – μάσκες κλπ.).”

Σχολιάστε