My Twitter Feed

24 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Για τα απόρρητα κονδύλια

«Αυτό το οποίο συμβαίνει πραγματικά είναι πρωτόγνωρο και ζημιώνει τη χώρα μας σε όλα τα επίπεδα», τόνισε ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για την υπόθεση των απόρρητων κονδυλίων του ΥΠΕΞ.

«Είναι πρωτόγνωρο, είναι επικίνδυνο εντός του υπουργικού συμβουλίου να αφήνει ο πρωθυπουργός της χώρας να ακούγονται αυτές οι κατηγορίες και να μην λύνει ο ίδιος το ζήτημα άμεσα, δίνοντας τις αναγκαίες εντολές για τη διερεύνησή του με βάση το θεσμικό, υφιστάμενο αυστηρό πλαίσιο. Αν δεν το κάνει άμεσα, όλη αυτή η κουβέντα θα βλάψει πολύ τη χώρα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργαντάς, σύμφωνα με τον οποίο όλα αυτά βγήκαν στη δημοσιότητα από «αρμόδια χέρια».

«Τα αρμόδια χέρια είναι τα χέρια που έχουν την αρμοδιότητα να τα διαφυλάττουν αυτά τα έγγραφα. Δεν μπορώ να τα κατονομάσω αλλά τα προσδιορίζω. Σίγουρα από κάποια αρμόδια για τη φύλαξη χέρια έφυγαν αυτά τα έγγραφα», εξήγησε ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας.

«Και μόνο που γίνεται δημόσια κουβέντα για τα απόρρητα κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών, καταλαβαίνετε ότι ήδη έχει επέλθει ζημία στη χώρα μας, στη λειτουργία της σε όλα τα επίπεδα», σημείωσε ο κ. Γεωργαντάς και πρόσθεσε: «αυτή η κουβέντα δεν γίνεται με μια απλή παραφιλολογία ή από ένα απλό δημοσίευμα, είναι μια συζήτηση που ξεκίνησε εντός του υπουργικού συμβουλίου, παρουσία του πρωθυπουργού. Αυτό είναι το κομβικό. Αν ο κ. Κοτζιάς είχε ή όχι την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού για να συνεχίσει λίγο με ενδιαφέρει».

Ο κ. Γεωργαντάς υπογράμμισε πως «έπρεπε την ίδια στιγμή που ακούστηκε η όποια καταγγελία και η όποια αιχμή, ο πρωθυπουργός να λύσει αυτό το ζήτημα με τη διαδικασία η οποία προβλέπεται ειδικά από το νόμο για παρόμοια ζητήματα, διατηρώντας την ενημέρωση των υπολοίπων κομμάτων αλλά ταυτόχρονα κάνοντας τις κινήσεις που έπρεπε να γίνουν έτσι ώστε να μην λάβει αυτή την άσχημη δημοσιότητα για τα συμφέροντα της χώρας, που έχει λάβει το συγκεκριμένο ζήτημα».

Τόνισε δε ότι «αυτή η κουβέντα πρέπει να σταματήσει εδώ», εξηγώντας πως «η έρευνα, η ανάγκη να ριχθεί φως σε αυτή τη διαδικασία είναι διαφορετική από άλλα ζητήματα· προβλέπει ο νόμος διαδικασία, στην οποία ενημερώνονται τα κόμματα και δίνονται οι εξηγήσεις που πρέπει να δοθούν. Αυτή την πρωτοβουλία πρέπει να την πάρει ο πρωθυπουργός τώρα, για να τελειώσει αυτό το θέμα σύντομα».

Σε ό,τι αφορά τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, σχολίασε: «όταν η χώρα μας δεν έχει βγει στις αγορές και δεν έχει εκείνο τον ρυθμό ανάπτυξης για να μπορέσουμε να μιλάμε για τέτοια πλεονάσματα που δεν θα προέρχονται από υπερφορολόγηση και από το στράγγισμα κάθε ρευστότητας η οποία υπάρχει, όταν μιλάμε για ένα Δημόσιο, το οποίο για να πάρει αυτούς τους στόχους έχει κάνει παύση πληρωμών σε πολλά επίπεδα, όταν μιλάμε για ένα κλίμα πολιτικής αστάθειας, που δημιουργούν τα δύο συγκυβερνώντα κόμματα, κατηγορώντας το ένα το άλλο, δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι· και με βάση και την εικόνα της διεθνούς οικονομίας είναι όλα ρευστά».

Υποστήριξε ακόμα πως «δεν έχουν προχωρήσει οι επενδύσεις και δεν έχουμε δοκιμάσει να βγούμε στο εξωτερικό ώστε να δούμε πώς μετριέται η αξιοπιστία της χώρας μας και η ικανότητά της να δανειστεί αυτή τη στιγμή με ένα λογικό επιτόκιο».

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά, «αυτό που βλέπουμε είναι ότι δεν υπάρχει μια προοπτική» και «είμαστε εκεί που ήμασταν και μάλιστα χωρίς την κάλυψη, η οποία υπήρχε μέχρι σήμερα».

*Τη συνέντευξη πήραν η Σοφία Παπαδοπούλου και ο Κώστας Παπαδάκης

Πηγή: Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σχολιάστε