My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Για προαστιακό με τη Παιονία

Για τη δυνατότητα λειτουργίας επιβατικού δρομολογίου προαστιακού, που θα συνδέει τη Παιονία με τη Θεσσαλονίκη, γράφει η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΙΔΟΜΕΝΗΣ.

Το δημοσίευμα με τίτλο “Σιδηρόδρομος: ανάπτυξη, πολιτισμός, προστασία περιβάλλοντος” έχει ως εξής:

Τα “σιδηροδρομικά νέα” έρχονται από μια ευρωπαϊκή χώρα: Ένα νέο νυχτερινό τρένο συνδέει ξανά τη Βιέννη με τις Βρυξέλλες. Η Αυστρία και το Βέλγιο δεν είχαν απευθείας σιδηροδρομική σύνδεση τα τελευταία 16 χρόνια. Η πρωτοβουλία ανήκει στον δημόσιο αυστριακό οργανισμό σιδηροδρόμων (OBB). Η βούληση, να συνδράμει αποφασιστικά στην ευρωπαϊκή φιλοδοξία της μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, ανήκει στην Αυστρία. Ένα ταξίδι Βιέννη-Βρυξέλλες με το τρένο εκπέμπει λιγότερο από το ένα δέκατο του διοξειδίου του άνθρακα από εκείνο που εκπέμπει το αεροπλάνο.

Η σύνδεση προγραμματίζεται επί του παρόντος για δύο φορές την εβδομάδα, την Κυριακή και την Τετάρτη το βράδυ, ενώ το δρομολόγιο Βρυξέλλες-Βιέννη θα αναχωρεί τη Δευτέρα και την Πέμπτη το βράδυ με βαγόνια που σε κάποιο σημείο θα διαχωρίζονται για να κατευθυνθούν στο Μόναχο (Γερμανία) και στο ‘Ινσμπρουκ (Αυστρία).

Στην Ελλάδα το υφιστάμενο σιδηροδρομικό δίκτυο υπολειτουργεί, πλην της σύνδεσης Αθηνών-Θεσσαλονίκης. Από τη Θεσσαλονίκη προς το εξωτερικό δεν υφίσταται κανένα επιβατικό δρομολόγιο. Σχεδιασμοί για δημιουργία νέων τοπικών γραμμών προαστικού σιδηροδρόμου εκπονούνται.

Στον Δήμο Παιονίας υπάρχει δυνατότητα για επιβατικό δρομολόγιο προαστιακού, που θα συνδέει τον δήμο μας με τη Θεσσαλονίκη, και ταυτόχρονη σύνδεση με ευρωπαϊκό δρομολόγιο. Η Ομάδα Διαχείρισης Ιστοσελίδα Ειδομένης πιέζει προς την κατεύθυνση αυτή με όλες τις δυνάμεις. Ο σιδηρόδρομος για την περιοχή μας είναι ανάπτυξη με θέσεις εργασίας, είναι περιβαλλοντικό μέσο μεταφοράς ανθρώπων και προϊόντων, είναι πολιτισμός που ενώνει τους ανθρώπους της Ευρώπης. Εκεί, στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο σιδηρόδρομος κινείται. Εδώ, στην Παιονία, οι ράγες σκουριάζουν.

Πηγή: https://passenger.gr/uncategorized/velgioenaneonychterinotrenosyndeeixanatisvryxelleskaitivienni/

Σχολιάστε