My Twitter Feed

19 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΔΣΚ: Ικανοποίηση για Ν/Σ Φλωρίδη -

Σάββατο, 16 Μαρτίου, 2024

Διεθνείς αγώνες ποδηλασίας στο Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Μήνυση για τον αξονικό -

Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Ποιους είδε η Συρεγγέλα στο νομό -

Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

Επίσκεψη Κουντουρά στο ν. Κιλκίς -

Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι εκλέχτηκαν στη ΝΕ -

Δευτέρα, 11 Μαρτίου, 2024

Cargo αεροδρόμιο στη Ν. Καβάλα; -

Σάββατο, 9 Μαρτίου, 2024

Η επίσκεψη Κεραμέως στο ν. Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Μαρτίου, 2024

Για εκσυγχρονισμό της ύδρευσης

Την πρόταση της ΔΕΥΑ Παιονίας για εκσυγχρονισμό των δικτύων ύδρευσης των οικισμών του δήμου, συζήτησαν ο δήμαρχος Κώστας Σιωνίδης και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Τριαντάφυλλος Ναλμπάντης με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους στην Αθήνα, την Τρίτη 24 Ιανουαρίου.

Χωρίς να γίνεται λόγος, στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος, αν η πρόταση έγινε αποδεκτή και εντάσσεται για χρηματοδότηση, σημειώνεται ότι είναι συνολικού προϋπολογισμού 9 εκατ. ευρώ.

Η σχετική μελέτη που εκπονήθηκε από τη ΔΕΥΑΠ περιλαμβάνει:

•    Τον διαχωρισμό των υφιστάμενων ζωνών των εσωτερικών δικτύων ύδρευσης των οικισμών της ΔΕΥΑ σε υπό-ζώνες, οι οποίες θα προκύπτουν από την ομαδοποίηση ψηφιακών υδρομετρητών ανά περιοχή.

•    Την προμήθεια των 13 Τοπικών Σταθμών ελέγχου Ποιότητας  (ΤΣΕΠ) με δυνατότητα ασύρματης μετάδοσης, καθώς και  του  απαιτούμενου εξοπλισμού αυτών στο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης της  ΔΕΥΑ.

•    Την προμήθεια και εγκατάσταση των 2.979 Τοπικών Σταθμών ελέγχου Κατανάλωσης (ΤΣΕΚ) με δυνατότητα ασύρματης μετάδοσης, καθώς και  του  απαιτούμενου εξοπλισμού αυτών στο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης της  ΔΕΥΑ.

•    Την προμήθεια και εγκατάσταση των 113 Τοπικών  Σταθμών ελέγχου  (ΤΣΕ) , στο εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης της  ΔΕΥΑΠ .

•    Τον Κεντρικό Σταθμό Ελέγχου (ΚΣΕ) για τη λήψη και επεξεργασία των δεδομένων, με τη χρήση των κατάλληλων λογισμικών

•    Το Δίκτυο επικοινωνίας για τη μεταφορά των δεδομένων των υδρομετρητών

•    Το εξειδικευμένο λογισμικό και εξοπλισμό για τον εντοπισμό των διαρροών.

Το έργο αυτό, σε συνδυασμό με το έργο που έχει ήδη ενταχτεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με τίτλο «Εκσυγχρονισμός Ύδρευσης Δήμου Παιονίας» προϋπολογισμού 3.778.769,12 € και το οποίο δημοπρατεί στο επόμενο διάστημα η ΔΕΥΑΠ, θα εφαρμόσει ηλεκτρονική ποιοτική και ποσοτική παρακολούθηση των εξωτερικών και εσωτερικών δικτύων ύδρευσης και παροχών.

Για το δίκτυο της Γοργόπης

Την ίδια μέρα ο κ. Σιωνίδης κι ο κ. Ναλμπάντης συναντήθηκαν και με τον γ. γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη προκειμένου να υποστηρίξουν την πρόταση προϋπολογισμού 207 χιλ. ευρώ που υπέβαλλε η ΔΕΥΑΠ για τον εκσυγχρονισμό παλιών δικτύων ύδρευσης.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή 220 παροχών ύδρευσης για τη σύνδεση των καταναλωτών στο νέο δίκτυο ύδρευσης στον οικισμό της Γοργόπης, ώστε να καταστεί πλήρως λειτουργικό.

Σχολιάστε