My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Για Δημόσια Υγεία και Διοίκηση

Με αφορμή ομιλία που έκανε σήμερα Τετάρτη στη Βουλή για την τιμολόγηση των φαρμάκων, ο Γιώργος Γεωργαντάς αναφέρθηκε και στην αναστολή λειτουργίας της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς επί ένα 10ήμερο, επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα δεν λύνεται με τη πρόσληψη μιας μόνο επικουρικής ιατρού.

Δείτε την ομιλία

Δήλωση για Δημόσια διοίκηση

Ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα αποκαλύφθηκαν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο οι σκοπιμότητες που θέλησε να εξυπηρετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με τα νομοθετήματα του περί δήθεν αποκομματικοποίησης της Δημόσιας Διοίκησης.

Τον Φεβρουάριο του 2016 ψηφίστηκε ο -“εμβληματικός”, κατά την κυβέρνηση- νόμος για το Μητρώο Επιτελικών Στελεχών του Δημοσίου. Η πραγματική όμως πρόθεση της κυβέρνησης ήταν, υπό την κάλυψη αυτής της διαδικασίας, να έχει το χρόνο για να διορίσει ή να παρατείνει τις θητείες όλων των κομματικών της φίλων και  συγγενών στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου.

Ενώ άξιοι δημόσιοι υπάλληλοι με ιδιαίτερα προσόντα εγγράφηκαν από το Σεπτέμβριο του 2016 στο Μητρώο Στελεχών για να καλύψουν μέσω ΑΣΕΠ αυτές τις εκατοντάδες θέσεις, η κυβέρνηση μέχρι σήμερα, δεν εφάρμοσε το δικό της νόμο ΟΥΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ στα νομικά πρόσωπα. Τρία χρόνια μετά την ψήφιση του δικού της νόμου, εξακολουθεί να καλύπτει αυτές τις θέσεις με “ιδιοκτήτες βουλκανιζατέρ” και κάθε άλλου είδους άσχετο κομματικό στέλεχος, εμπαίζοντας τις χιλιάδες των δημοσίων υπαλλήλων που έχουν εγγραφεί στο Μητρώο.

Με τη σημερινή τροπολογία επίσημα πλέον η κυβέρνηση μέσω των συνεχών αναβολών, ακυρώνει ουσιαστικά την εφαρμογή του άρθρου 8 του ν.4369/2016 για όλη την κυβερνητική της περίοδο, ώστε οι επιλογές για όσες θέσεις μένουν κενές να συνεχίσουν να είναι καθαρά κομματικές.

Ποτέ άλλοτε μια κυβέρνηση δεν ψήφισε με πανηγυρικό τρόπο ένα νόμο, του οποίου την εφαρμογή στη συνέχεια ανέβαλε η ίδια, ώστε να μη χάσουν τη δουλειά τους τα κομματικά της στελέχη. Άλλωστε τα κυβερνητικά στελέχη δείχνουν ιδιαίτερη επιμέλεια για “την εργασία” των κομματικών τους φίλων, καθώς, όπως είδαμε πρόσφατα, ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής την ίδια μέρα που παραιτήθηκε, διορίστηκε “αξιοκρατικά” στην ίδια θέση ως Τομεακός Γραμματέας!».

Σχολιάστε