My Twitter Feed

19 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΔΣΚ: Ικανοποίηση για Ν/Σ Φλωρίδη -

Σάββατο, 16 Μαρτίου, 2024

Διεθνείς αγώνες ποδηλασίας στο Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Μήνυση για τον αξονικό -

Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Ποιους είδε η Συρεγγέλα στο νομό -

Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

Επίσκεψη Κουντουρά στο ν. Κιλκίς -

Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι εκλέχτηκαν στη ΝΕ -

Δευτέρα, 11 Μαρτίου, 2024

Cargo αεροδρόμιο στη Ν. Καβάλα; -

Σάββατο, 9 Μαρτίου, 2024

Η επίσκεψη Κεραμέως στο ν. Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Μαρτίου, 2024

Aλλαγές συμβάσεων στην ALUMIL

Ανακοίνωση με θέμα τις αλλαγές συμβάσεων στην ALUMIL, εξέδωσε το Συνδικάτο Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας, ζητώντας την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας που θα κατοχυρώνει τα διακιώματα των εργαζομένων.

Παραθέτοντας συγκεκριμένα αιτήματα των εργαζομένων στην πάντα ακμαία επιχείρηση  που εδρεύει στη ΒΙΠΕ Κιλκίς, το Συνδικάτο αναφέρει στην ανακοίνωσή του τα εξής:

“Το Συνδικάτο μας σταθερά όλο το προηγούμενο διάστημα ανοίγει το θέμα για αυξήσεις στα μεροκάματα και στους μισθούς, με την κατοχύρωση δικαιωμάτων μας μέσω υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στην εταιρία της Alumil.

Σήμερα είναι ανάγκη να έχουμε συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα, που θα ισχύουν για όλους και θα διασφαλίζουν την διαβίωση μας με βάση τις ανάγκες που έχουμε, παίρνοντας υπόψη την ακρίβεια και τις αυξήσεις των τιμών. Και ταυτόχρονα θα διασφαλίζουν και την σωματική μας ακεραιότητα με μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Από την άλλη η εργοδοσία της εταιρίας ετοιμάζεται να φέρει “νέα” σύμβαση εργασίας με την οποία, όπως λέει, «εναρμονίζεται με τον νέο εργασιακό νόμο». Δηλαδή τον νόμο – έκτρωμα του Χατζηδάκη που ψηφίστηκε πέρσι τέτοιες μέρες και καταδικάστηκε μαζικά από τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους με κινητοποιήσεις, απεργίες, κ.α. αφήνοντάς τον στα χαρτιά.

Η Alumil η οποία το 2021 έσπασε κάθε ρεκόρ, με τον τζίρο να φτάνει τα 315 εκατ. € και την κερδοφορία τα 45 εκατ. €, ενώ το 1ο τρίμηνο του 2022 ο τζίρος έφτασε τα 97,5 εκατ. αυξημένος κατά 51% και τα κέρδη τα 20 εκατ., αυξανόμενα σχεδόν κατά 100% σε σχέση με το 1ο τρίμηνο του 2021!

Την ίδια στιγμή, απ’ ότι φαίνεται, θεωρεί ότι αυτό που αξίζουν οι εργαζόμενοι είναι οι σημερινοί χαμηλοί μισθοί, με την αύξηση – ψίχουλα που έδωσε η κυβέρνηση.

Εμείς που παράγουμε όλα αυτά τα προϊόντα με τον κόπο μας, ρισκάροντας κάθε μέρα λόγω των ανύπαρκτων μέτρων προστασίας, που δουλεύουμε 4βάρδιο, σύμφωνα με την εργοδοσία είναι λογικό να εξακολουθούμε να παίρνουμε μισθούς 600 και 700€!

Αλήθεια, με ποιες ακριβώς διατάξεις του νέου νόμου θέλει να εναρμονιστεί η εταιρία;

Με τις απλήρωτες υπερωρίες; Με τα συνεχόμενα 10ωρα και 12ωρα, τα οποία αντί να πληρώνονται σαν υπερωρία, θα μπορούν να «εξισορροπούνται» με ρεπό σε διάστημα 6μηνου; Δηλαδή κι άλλη εκμετάλλευση των εργαζομένων για να αυξήσει κι άλλο τα κέρδη της;

Δεν ανεχόμαστε να ζούμε σε αυτή την κατάσταση! Σήμερα οι εργαζόμενοι πρέπει να παλέψουμε για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με βάση τα δικά μας αιτήματα.

Συλλογικά και οργανωμένα βάζουμε μπροστά τις δικές μας διεκδικήσεις. Παίρνουμε δύναμη από τους νικηφόρους αγώνες που δίνουν οι συνάδελφοι μας. Έχουμε πολύτιμη παρακαταθήκη από τον αγώνα των συναδέλφων μας στην COSCO που κατάφεραν να υπογράψουν επιχειρησιακή ΣΣΕ με κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους. Στους οικοδόμους και στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος που υπέγραψαν συμβάσεις με σημαντικές αυξήσεις!

Έχουμε την δύναμη να τα καταφέρουμε, να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες.

Διεκδικούμε:

⚫ Αύξηση 10% στους μισθούς όλων των εργαζομένων

⚫ Ένταξη όλων των εργαζομένων της παραγωγής στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών

⚫ Επαναφορά της 5ήμερης εργασίας – κατάργηση του 4βάρδιου

⚫ Αναγνώριση των ειδικοτήτων στους χειριστές μηχανών, κλαρκ κλπ – Θέσπιση των αντίστοιχων επιδομάτων

⚫ Αύξηση της επιδότησης κοροϊδίας για την τηλεργασία στα 3€ / ημέρα

⚫ Μείωση των επιτρεπόμενων ωρών υπερωρίας – προσαύξηση 40% από την πρώτη ώρα

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ, Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ”

Σχολιάστε