My Twitter Feed

24 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γιατροί Κιλκίς: Στέρεψε ο ΕΟΠΥΥ

“Στέρεψε το Ταμείο του ΕΟΠΥΥ, καθώς τελειώνει το κονδύλι που διαθέτει για φέτος ο Οργανισμός για τις εξετάσεις των ασφαλισμένων του”, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς.

eopyyΣτην ανακοίνωση, που υπογράφει ο πρόεδρος του συλλόγου, Βλαδίμηρος Παναγιωτίδης, αναφέρονται και τα εξής: 

“Ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ το 2014 για τις εργαστηριακές εξετάσεις δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των ασφαλισμένων, ιδίως μετά την αυξημένη ζήτηση ιατρικών υπηρεσιών των ασφαλισμένων από τον ιδιωτικό τομέα, με το κλείσιμο των δημόσιων πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ.

Ήδη για τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο, έχουν υποβληθεί ποσά που αντιστοιχούν στον προϋπολογισμό του Α’ εξαμήνου του 2014, επομένως κατ΄αναλογίαν στο τέλος Απριλίου θα έχει τελειώσει το προϋπολογισθέν ποσό για εργαστηριακές εξετάσεις όλου του έτους.

Για το 2013, οι εργαστηριακοί ιατροί δεν έχουν πληρωθεί το τελευταίο τετράμηνο του 2013, ενώ χρωστούμενο είναι το 10% του 2012 και του 2013. Η επιβαλλόμενη καταχρηστική επιστροφή χρήματος για το 2013 είναι 6 μήνες στους 12. Για το 2014, σύμφωνα με το μειωμένο κλειστό προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ, η εκτίμηση είναι ότι θα πληρωθούν συνολικά 4 μήνες στους 12, ποσό που δεν είναι ικανό να καλύψει ούτε τις βασικές ανάγκες συντήρησης του ιατρικού εξοπλισμού ούτε του απαιτούμενου ποιοτικού ελέγχου.

Σε τροχιά χρεοκοπίας βρίσκονται το μικρό και μικρομεσαίο εργαστήριο, όπου καλύπτονται οι ανάγκες των ασφαλισμένων σε όλη την Επικράτεια, δίνοντας πεδίο δράσης στο οργανωμένο επιχειρηματικό κεφάλαιο.

Ακάλυπτοι θα μείνουν οι ασφαλισμένοι από τις ανάγκες πρόληψης και διάγνωσης, καθώς είναι απίθανο να μπορούν να καλύπτονται μέσω του ΕΟΠΥΥ. Επιτακτική είναι η ανάγκη για αύξηση του προϋπολογισμού του Οργανισμού για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών σε πρόληψη και διάγνωση των ασφαλισμένων σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές και Διεθνείς επιστημονικές οδηγίες.

Απ’ την άλλη μεριά, οι ιατροί του ΕΣΥ (ειδικευμένοι και ειδικευόμενοι) βρίσκονται μπροστά σε νέες περικοπές κατά την αποπληρωμή των εφημεριών τους.

Όλη αυτή η εικόνα αναδεικνύει καθημερινά το μέγεθος της αναξιοπιστίας του κράτους κατά την σύναψη συμβάσεων – αποπληρωμής των, με όλους τους παρόχους υγείας.

Απαιτούμε την άμεση εφαρμογή διαγνωστικών πρωτοκόλλων, την ανάλυση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ ανά εργαστηριακή ειδικότητα, την αποπληρωμή των παλαιών οφειλών.

Διαφορετικά επιβεβαιώνεται ότι για μια ακόμη φορά το δήθεν Ευρωπαϊκό μας κράτος συμπεριφέρεται ως άθλιος τζαμπατζής σε βάρος των πολιτών .

Καλούνται οι οργανώσεις των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων να αντιδράσουν, διότι τους στερείται ουσιαστικά το βασικό τους δικαίωμα της ΠΦΥ στην πρόληψη και διάγνωση, σύμφωνα με τους Ευρωπαϊκούς και διεθνείς επιστημονικούς κανόνες που διέπουν τη δημόσια υγεία, ένα δικαίωμα που το έχουν ήδη  προπληρώσει κατά τη διάρκεια του εργασιακού τους βίου.”

Σχολιάστε