My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Γιατί έκλεισαν τα αγροτικά ιατρεία;

Παρεμβάσεις στις τοπικές κοινότητες Π. Αγιονερίου και Μεγ. Στέρνας πραγματοποίησαν οι εκλεγμένοι σύμβουλοι της Λαϊκής Συμπαράταξης (ΛΑΣΥ) για το θέμα του κλεισίματος των περιφερειακών – αγροτικών Ιατρείων στα χωριά του Κιλκίς.

Υπογραμμίζοντας ότι “χαρακτηριστικό της στάσης των προέδρων των κοινοτήτων αυτών είναι ότι συμφωνούν με την επιλογή της κυβέρνησης να αφήσουν τα χωριά χωρίς γιατρούς”, η ΛΑΣΥ αναφέρει στην σχετική ανακοίνωσή της τα εξής:

Με αίσθημα ευθύνης για τις δύσκολες ώρες που βιώνουμε λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού, η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Κιλκίς, όπως και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, από την πρώτη στιγμή απαίτησε να ληφθούν ΑΜΕΣΑ όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Ωστόσο, και ενώ η Κυβέρνηση και διάφοροι τοπικοί παράγοντες (Δήμαρχος, Αντιπεριφερειάρχης, Βουλευτές κ.ά.) καλούν το λαό να «μείνει σπίτι» και ρίχνουν όλο το βάρος στην «ατομική ευθύνη», δεν παίρνουν κανένα μέτρο για τη στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, που αποτελεί το θεμέλιο και το βασικό όπλο για να αντιμετωπιστεί η πανδημία.

Προφανώς και δεν αρνούμαστε την ατομική ευθύνη. Όμως, αυτή εμπεδώνεται όταν ένα κράτος αναλαμβάνει την δική του πρωταρχική ευθύνη.

Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε, ότι ακόμα και σήμερα:

  • Το Νοσοκομείο Κιλκίς έχει σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
  • Δεν λειτουργεί καμία μονάδα ΜΕΘ.
  • Στο υγειονομικό προσωπικό δίνονται τα μέσα ατομικής προστασίας με το σταγονόμετρο.

Επιπλέον:

  • Ολόκληρη η περιοχή της ΔΕ Πικρολίμνης δεν έχει κανένα Κέντρο Υγείας.
  • Τις προηγούμενες ημέρες πάρθηκε η απόφαση για αναστολή της λειτουργίας των Περιφερειακών – Αγροτικών Ιατρείων.

Στην πραγματικότητα η Κυβέρνηση, με την ανοχή και τη σιωπή της Τοπικής Διοίκησης, αντί να προσλάβει το αναγκαίο υγειονομικό προσωπικό, μεταφέρει τους αγροτικούς γιατρούς στα Κέντρα Υγείας και στα Νοσοκομεία, για να «μπαλώσει τρύπες», αφήνοντας έτσι «γυμνή» την Πρωτοβάθια Φροντίδα Υγείας σε ολόκληρες περιοχές και Δημοτικές Ενότητες, όπως η δική μας, «φορτώνοντάς» την άτυπα στους Φαρμακοποιούς και δίνοντας μόνο τη δυνατότητα για εξ αποστάσεως συνταγογράφηση.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις δεν μπορούμε να είμαστε καθόλου καθησυχασμένοι και να «μένουμε σιωπηλοί στο σπίτι μας».

Την ώρα που ήδη καταγράφονται θάνατοι νοσούντων από τον κορονοϊό που πέθαναν αβοήθητοι σπίτι τους και την ώρα που ο ΕΟΔΥ καλεί όσους έχουν ήπια συμπτώματα να παραμένουν σπίτι και να έχουν «καθημερινή επικοινωνία με τον προσωπικό θεράποντα ιατρό», όλοι εμείς παραμένουμε χωρίς γιατρό, με τον πιο κοντινό γιατρό του δημοσίου να βρίσκεται στο Κιλκίς και στο Πολύκαστρο. Ακόμα και τα πιο κοντινά Κέντρα Υγείας της Θεσσαλονίκης, σε Κουφάλια και Διαβατά είναι υποστελεχωμένα, χωρίς δυνατότητες να καλύψουν και τη δική μας περιοχή.

Απαιτούμε ΣΗΜΕΡΑ η Κυβέρνηση:

  • Να διακόψει την αναστολή της λειτουργίας των Περιφερειακών – Αγροτικών Ιατρείων. Να τα ενισχύσει με επιπλέον ιατρικό – νοσηλευτικό προσωπικό, ώστε να λειτουργούν σε 24ωρη βάση για να εξυπηρετούνται όλα τα χωριά της περιοχής μας. Έτσι και τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας θα αποσυμφορηθούν και θα υπάρχει ετοιμότητα για οποιοδήποτε ενδεχόμενο δεύτερο κύμα πανδημίας.

Η προστασία της Υγείας του λαού και των κατοίκων της περιοχής μας δεν μπορεί να περιμένει. Μένουμε δυνατοί! Δεν μένουμε σιωπηλοί!”

Σχολιάστε