My Twitter Feed

16 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

“Ζητούμενο το αυτοτελές τμήμα” -

Τρίτη, 9 Απριλίου, 2024

Γεωργαντάς: Απαξίωση του ΤΕΙ μας

“Ούτε νέο τμήμα, ούτε έδρα Σχολής στο ΤΕΙ Κιλκίς”, τιτλοφορεί δήλωσή του για τις πρόσφατες εξελίξεις, ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς.

Επικαλούμενος μια επιστολή του πρύτανη του ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας, Δημήτρη Χασάπη, στην οποία εμφαίνεται ότι το Τμήμα του ΤΕΙ Κιλκίς εντάσσεται διοικητικά στη Σχολή Σπουδών Σχεδιασμού και Εφαρμοσμένων Τεχνών του νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, με έδρα της συγκεκριμένης σχολής στις Σέρρες, ο κ. Γεωργαντάς σημειώνει στη δήλωσή του τα εξής:

“Δυστυχώς , οι φόβοι μας για την πλήρη απαξίωση του ΤΕΙ Κιλκίς επαληθεύτηκαν με τον χειρότερο τρόπο. Όταν ξεκίνησε η συζήτηση για την συνένωση του Διεθνούς Πανεπιστημίου και των τριών ΤΕΙ Θεσσαλονίκης , Σερρών και Καβάλας , επισημάναμε την αδιαφορία του Υπουργείου για την ενίσχυση του ΤΕΙ Κιλκίς.

“Η απαξίωση αυτή είχε ξεκινήσει νωρίτερα , όταν κατά την επίσκεψη του κ. Γαβρόγλου στις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις δεν δεσμεύτηκε για τη λειτουργία δεύτερου Τμήματος αλλά και ουδέποτε απάντησε στην Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή, την 28-6-2018.

Την Δευτέρα , 19 Νοεμβρίου 2018,  παρουσία του Υπουργού Παιδείας στην αίθουσα συνεδριάσεων του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κατατέθηκε ομόφωνο πόρισμα της Επιτροπής για την ενοποίηση των ΤΕΙ. Δυστυχώς καμία πανεπιστημιακή  Σχολή δεν έχει έδρα το Κιλκίς και δυστυχώς το δεύτερο Τμήμα που αναμέναμε να λειτουργήσει στο Κιλκίς θα συνεχίσει να λειτουργεί στις Σέρρες.

Χάσαμε δύο στα δύο. Έχασε το Κιλκίς, έχασε η ακαδημαϊκή προοπτική του, έχασε η τοπική κοινωνία. Επικράτησε η ασχετοσύνη και η αδιαφορία των εκπροσώπων της κυβερνώσας παράταξης. Όλες τις προηγούμενες αναφορές και επισημάνσεις μου τις χαρακτήριζαν ως στείρα αντιπολίτευση και κινδυνολογία. Τώρα ας πάρουν θέση κι ας απαιτήσουμε όλοι μαζί την αλλαγή αυτής της πρότασης κατά την ψήφιση της στη Βουλή. Είναι το ελάχιστο που πρέπει να κάνουν.

Υ.Σ. Για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το πόρισμα της Επιτροπής  παραθέτω την επιστολή του Πρύτανη του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας , Δημήτρη Χασάπη προς τους συναδέλφους του στις Σέρρες.”

 

 

Σχολιάστε