My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Γαργάρα με πρόκες

Pappas Tasos1-001Του Τάσου Παππά.


Τι συντονισμός είναι αυτός; Τι αυτοματισμός; Ομάδα επιπέδου ΝΒΑ. Ενα μέσο ενημέρωσης με εξαιρετικές επιδόσεις στον κιτρινισμό, τον σεξισμό και τον ρατσισμό, η ιδιοκτησία του οποίου έχει στο παρελθόν κατηγορηθεί για περίεργες δοσοληψίες με συμφέροντα και για εμπλοκή σε βρόμικες ιστορίες αποκάλυψε «σκάνδαλο» υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. Αμέσως μετά τη σκυτάλη πήραν μέσα ενημέρωσης και το έκαναν πρώτο θέμα.

Στον χορό μπήκαν και τα κόμματα, κυρίως εκείνα που έχουν λόγους να ντρέπονται για το παρελθόν τους (Νέα Δημοκρατία) και όσα έχουν δεχτεί κριτική για στενές σχέσεις με τη διαπλοκή (π.χ. Ποτάμι). Μάλιστα ο επικεφαλής του Ποταμιού, που έχει ακούσει πολλά για το κόμμα του και για το ποιος κρύβεται από πίσω (χωρίς πάντως μέχρι τώρα να έχει αποδειχτεί κάτι επιλήψιμο), τράβηξε την υπόθεση από τα μαλλιά, φτάνοντας στο σημείο να υποστηρίξει ότι η προηγούμενη κυβέρνηση «είναι βουτηγμένη στη διαφθορά και τη διαπλοκή».

Στοιχεία βεβαίως δεν προσκόμισε ως όφειλε, ωστόσο ξέρει πολύ καλά ότι αυτό που μπορεί να θολώσει τα νερά, ιδιαίτερα όταν είσαι στριμωγμένος και βλέπεις την επιρροή του κόμματός σου να υποχωρεί, είναι η διακίνηση βιτριολικών φημών και δηλητηριωδών υπαινιγμών εναντίον των άλλων.

Η προσδοκία; Να εμπεδωθεί η άποψη ότι «όλοι το ίδιο είμαστε». Ο κ. Θεοδωράκης καλεί τον Αλ.Τσίπρα να εξηγήσει «ποια είναι η σχέση του κόμματός του με τα κυρίαρχα συμφέροντα και τους ολιγάρχες». Το αναποδογύρισμα της λογικής δεν είναι μια πρωτότυπη τακτική.

Αυτός που είναι υποχρεωμένος να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς του απαιτεί από τον άλλον να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας. Την ίδια στιγμή οι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ (τα κλασικά κόμματα και τα κόμματα νέου τύπου, δηλαδή τα ΜΜΕ) αγνόησαν επιδεικτικά δύο πολύ σοβαρές καταγγελίες του τέως πρωθυπουργού.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι μεγάλοι επιχειρηματίες άσκησαν ισχυρές πιέσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο ΔΝΤ για να γλιτώσουν τη φορολογία και συμπλήρωσε ότι το ζήτημα της ενοικίασης των 14 αεροδρομίων μπήκε ως όρος στο Μνημόνιο γιατί υπάρχουν ιδιαίτερα συμφέροντα. Ούτε ο κ. Τσίπρας, κακώς κατά τη γνώμη μου, είπε ονόματα. Η διάχυση των υποψιών μολύνει την πολιτική ατμόσφαιρα, βολεύει τους ενόχους και παράγει φαινόμενα μελαγχολικής αποστράτευσης και επιθετικού κυνισμού. Μήπως είδατε ανακοινώσεις κομμάτων για τις καταγγελίες Τσίπρα; Μήπως παρακολουθήσατε εκπομπές σε μέσα ενημέρωσης με αυτό το θέμα; Σιωπή. Εκαναν τις πρόκες γαργάρα. Αναμενόμενο.

Ανάγωγα

Εκπλήσσομαι με το απύθμενο θράσος ορισμένων δημοσίων προσώπων. Ανθρωποι με πολλές μαύρες κηλίδες στο βιογραφικό τους, ξιπασμένοι κήνσορες, που έχουν αφήσει τη βρόμικη στάμπα τους στην πολιτική ζωή, αλλά εξακολουθούν να επιβιώνουν, βγαίνουν με μουτσούνα Ιαβέρη και ρητορική ιεραπόστολου και δίνουν μαθήματα ηθικής.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε