My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Βραδιά – αφιέρωμα στον Βάρναλη

panagopoulou-euiΑφιέρωμα στον Κώστα Βάρναλη πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών την Τετάρτη, 25 Μαΐου.

Για τον ποιητή μίλησε η φιλόλογος Εύη Παναγοπούλου, η οποία αναφερόμενη στη ζωή και το έργο του, επισήμανε πως ο ποιητής ήταν λάτρης, μελετητής και γνώστης της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, που κατόρθωσε να τη συγκεράσει με τις ιδέες της εποχής του. Η ιδεολογία του τον οδηγούσε συχνά σε σύγκρουση με το κατεστημένο, το οποίο τον κυνηγούσε και τον τιμωρούσε κάθε φορά αμείλικτα.

orxistra«Η ποίησή του μύριζε μπαρούτι» έλεγε ο Λουντέμης. Μ’ έναν στίχο που πετούσε σπίθες και μια γλώσσα «τσουχτερή» προσπαθούσε να αφυπνίσει τους ανθρώπους για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Πάνω απ’ όλα όμως ήταν άνθρωπος πάντα κοντά στους αδικημένους. Γι’ αυτό και σημάδεψε όσο λίγοι τα ελληνικά γράμματα και την εποχή του.

Ο Γιάννης Αθανασιάδης διάβασε αποσπάσματα από ποιήματα του Βάρναλη, ενώ μελοποιημένους στίχους του τραγούδησε η Έφη Ναβροζίδου και τη συνόδευαν μουσικά ο Χρήστος Αλεβιζάκης και ο Βαγγέλης Καράμπαγλης.

Σχολιάστε