My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Βραβεύθηκαν 70 νήπια και μαθητές

Επαναστατικά λάβαρα, όπλα εποχής, τσολιάδες, ηρωικές μορφές του Αγώνα όπως ο Κολοκοτρώνης, ο Καραϊσκάκης, η Μπουμπουλίνα, η Μαντώ Μαυρογένους, ζωγραφιές τοποθετημένες σε ξύλινους ορθοστάτες στην πλατεία Λατσιών συγκέντρωσαν την προσοχή του κόσμου στη χθεσινή τελετή απονομής βραβείων του μαθητικού διαγωνισμού ζωγραφικής ‘’Στα Χρώματα της Επανάστασης’’.

Εβδομήντα έργα, αξιολογημένα από επιτροπή εκπαιδευτικών κρίθηκαν ως τα καλύτερα και βραβεύθηκαν με tablets, με το συλλεκτικό μετάλλιο ‘’Προπομπός’’, που διατίθεται από την Εθνική Τράπεζα Ελλάδας και απεικονίζει το έργο του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου Χατζημιχαήλ ‘’Αναγεννηθείσα Ελλάδα’’, βιβλία και αναμνηστικά διπλώματα.

Με την κοινή πρωτοβουλία Δήμου και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θελήσαμε να κινητοποιήσουμε τις δυνάμεις της Παιδείας, τους νεαρούς συνδημότες μας ώστε μέσα από το παιχνίδι και τη βιωματική του εμπειρία να γνωρίσουν καλύτερα, ευχάριστα και με παραστατικό τρόπο την ιστορία μας υπογράμμισε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης στην τελετή των βραβεύσεων ενώ ο Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Κιλκίς Σωτήρης Μαρκάδας σημείωσε ότι τέτοιες δράσεις στηρίζουν την διαπαιδαγώγηση των παιδιών.

Στην εκδήλωση βραβεύθηκαν νήπια από το 5ο, 6ο, 7ο, 10ο νηπιαγωγεία Κιλκίς, από το Ειδικό Νηπιαγωγείο Κιλκίς καθώς και από τα νηπιαγωγεία Κρηστώνης και Καμπάνη καθώς και μαθητές, όλων των τάξεων, από το 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο, 8ο, 9ο Δημοτικά Σχολεία Κιλκίς και από τα Δημοτικά Σχολεία Καμπάνη, Χωρυγίου, Νέου Γυναικοκάστρου, Νέας Σάντας, Νέου Αγιονερίου και Γαλλικού.

Τις απονομές των βραβείων έκαναν ο Δήμαρχος Κιλκίς, ο Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Κιλκίς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Παύλος Θωμαϊδης, οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Χατζηαποστόλου, Αικατερίνη Γιαννακούλα – Ζιούτα, Θεμιστοκλής Κοσμίδης, Κώστας Πουντζουκίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Κεμανίδης, Νίκος Στανημερόπουλος, ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου Νίκος Ιντζέλης ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Γιάννης Καραϊτης οι σύμβουλοι της Κοινότητας Κιλκίς Γιάννης Καλαϊτζίδης, Τάνια Παπαδάκη και Μαρία Δαγκλή.

Ξεχωριστή διάκριση για το πλήθος των βραβευθεισών συμμετοχών έλαβαν το 4ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς και το Νηπιαγωγείο Κρηστώνης.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν και οι Διευθυντές Δημοτικών Σχολείων Κώστας Ταλαμπίρης (2ο) Λεωνίδας Αρβανιτίδης (4ο) Αφροδίτη Ντίνου (5ο) Ελπίδα Μουμτζίδου (6ο) Χαράλαμπος Σιμιτζής (7ο) και Μαρία Βαβουλίδου από το Δημοτικό Σχολείο Νέου Αγιονερίου.

Στο μαθητικό διαγωνισμό, ο οποίος αποτέλεσε εκπαιδευτική συνέργεια του Δήμου Κιλκίς και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Κιλκίς για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, συμμετείχαν πάνω από δύο χιλιάδες νήπια και μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Κιλκίς.

Σχολιάστε