My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Βραβείο για τη ταινία “η πόλις των Μορρυλίων”

*Συγχαρητήρια από τον Γ. Γεωργαντά.

Με ανακοίνωσή της η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς εκφράζει τη χαρά της για το γεγονός ότι η ταινία της, που χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και δημιουργήθηκε από την εταιρεία παραγωγής Macine Motion Pictures, «Η πόλις των Μορρυλίων», ήρθε πρώτη στην ψηφοφορία του κοινού στον διεθνή διαγωνισμό Museums in Short.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής:

“Τιμητικές ενεπίγραφες στήλες και γλυπτά από το ιερό του Ασκληπιού ταξίδεψαν μέχρι τις μέρες μας μεταφέροντας εικόνες και ιστορίες – κυρίως για τον 3ο και τον 2ο αιώνα π.Χ. – για επώνυμους πολίτες-χορηγούς, πολιτειακές αρχές, πολεμικά επεισόδια, ελλείψεις τροφών, συντήρηση τειχών και προσφορές στο υπερτοπικής φήμης Ασκληπιείο-θεραπευτήριο μίας αρχαίας πόλης της Μακεδονικής ενδοχώρας, της πόλης της Μορρύλου.

Μέσα από μία δεκάλεπτη αρχαιολογική ταινία, που συνδυάζει κινηματογραφικά πλάνα με εικαστικές ζωγραφικές απεικονίσεις, σκιαγραφούνται πτυχές της πολιτικής, κοινωνικής και θρησκευτικής ζωής αυτής της πόλης.

Ευχαριστούμε από καρδιάς για την εξαιρετική συνεργασία μας την κα Κατερίνα Μπόλματη, Σενάριο – Διεύθυνση Παραγωγής, καθώς και τον κ. Γιώτη Βράντζα, Σκηνοθεσία – Καλλιτεχνική Διεύθυνση, καθώς και όλους τους συνεργάτες μας για το υπέροχο ταξίδι συνδημιουργίας της ταινίας. Πάνω από όλα, ευχαριστούμε όλες και όλους, που αγκαλιάσατε με θέρμη την ταινία μας, η οποία διαγωνιζόταν στη φετινή διοργάνωση, και στηρίξατε το έργο μας με την ψήφο σας.

Ελπίζουμε η βράβευση της ταινίας να αποτελέσει έναυσμα για την ουσιαστική χρηματοδότηση της σωστικής ανασκαφικής διερεύνησης της σημαντικής για το Κιλκίς και την Κεντρική Μακεδονία αρχαίας πόλης της Μορρύλου με το επιφανές Ασκληπιείο.

Τα θερμά συγχαρητήριά μας στην πολύ συγκινητική ταινία “Dzennet” από το Emigration Museum στην πόλη Gdynia της Πολωνίας, που απέσπασε το βραβείο της κριτικής επιτροπής. Μπορείτε να την δείτε, εδώ: https://bit.ly/3INjUsP https://www.youtube.com/watch?v=cb2epzXFUPA”.

Συγχαρητήρια από τον υφυπουργό Γ. Γεωργαντά

Σε ανάρτησή του στο facebook ο υφυπουργός Γιώργος Γεωργαντάς, αναφέρει τα εξής:

“Θερμά συγχαρητήρια στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς, για τη βράβευση της ταινίας της, «Η πόλις των Μορρυλίων», με το βραβείο κοινού, στον διεθνή διαγωνισμό “Museums in Short”.

Μια σημαντική διεθνής βράβευση, που τιμά συνολικά το Κιλκίς και ανοίγει το δρόμο για πολλές παρόμοιες επιτυχίες, στο μέλλον.”

Σχολιάστε