My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Βολική και άβολη κρατική βία

Του Tάσου Παππά.


Έξαλλη η Νέα Δημοκρατία επειδή η ελληνική αστυνομία χρησιμοποίησε βία για να εμποδίσει τους διαδηλωτές που ήταν αντίθετοι με τη συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων να πλησιάσουν στο χώρο της υπογραφής στις Πρέσπες.

Έξαλλοι για τον ίδιο λόγο και οι δημοτικοί άρχοντες που έχουν εκλεγεί με τη σημαία της Νέας Δημοκρατίας: «Θέλω να καταγγείλω την ακραία στάση της αστυνομίας εναντίον των πολιτών που διαδήλωναν ειρηνικά ανήμερα της συμφωνίας στις Πρέσπες» δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρος Κιζίρογλου.

Για «πρωτοφανή αγριότητα της αστυνομίας απέναντι στους διαδηλωτές του Πισοδερίου, βία για την οποία κάποιοι πρέπει να λογοδοτήσουν» έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

Μάλιστα. Ενδιαφέρουσα εξέλιξη για δύο λόγους:

  • Όταν η αστυνομία χρησιμοποιεί ακραία μέσα για να διαλύσει συγκεντρώσεις αναρχικών, αντιεξουσιαστών, ομάδων και κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και όσων κινούνται εκτός του ιδεολογικού και πολιτικού πεδίου που η Δεξιά πιστεύει ότι συγκροτεί το πλαίσιο της κανονικότητας, πράττει το καθήκον της, κάνει πολύ σωστά τη δουλειά της και πρέπει να την επαινούμε. Όταν όμως η ελληνική αστυνομία, χρησιμοποιεί βία για να καταστείλει κινητοποιήσεις ανθρώπων που σκέφτονται εθνικώς ορθά, κατά την άποψη της Δεξιάς, τότε  ασχημονεί και πρέπει να λογοδοτήσουν αυτοί που έδωσαν τις σχετικές εντολές, δηλαδή οι πολιτικοί προιστάμενοι. Καλά τα χημικά όταν έχουν στόχο τους αποσυνάγωγους, τους πληβείους και γενικώς τους διαφορετικούς, κακά όταν έχουν στόχο τους «νοικοκυραίους»;
  • Με βάση αυτές τις τοποθετήσεις να υποθέσω ότι το βασικό ερώτημα που θέτει προς πάσα κατεύθυνση η συντηρητική παράταξη «καταδικάζετε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται;» γίνεται «καταδικάζετε και τη βία της αστυνομίας ασχέτως σε ποια ομάδα ανήκουν αυτοί που την υφίστανται;». Αν ισχύει καλοδεχούμενη η αλλαγή άποψης. Νομίζω όμως πώς δεν ισχύει. Απλώς οι αντιπολιτευτικές σκοπιμότητες οδηγούν τους εκπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας σε ακατάσχετο οπορτουνισμό.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε