My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Βοήθεια απ`την Εκκλησία Γερμανίας

Ένα εκατομμύριο ευρώ ως βοήθεια στους πρόσφυγες που συρρέουν στην πατρίδα τους, έχουν συνεισφέρει τα μέλη της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Γερμανίας προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για δράσεις αλληλεγγύης για τα επόμενα δύο χρόνια.

prosfyges-eidomeni2Η ανακοίνωση έγινε από τον επίσκοπο της Ευαγγελικής Εκκλησίας, Markus Dröge, στη διάρκεια επίσκεψης αντιπροσωπείας της γερμανικής προτεσταντικής εκκλησίας και Διακονίας στη Θεσσαλονίκη και τη Ειδομένη Κιλκίς.

Σύμφωνα με τον κ. Dröge, η εκκλησία διοργανώνει διάφορες δράσεις για τους πρόσφυγες ενώ το ένα εκατομμύριο μέλη της, συνεισέφεραν με ένα ευρώ το καθένα προκειμένου να μαζευτούν χρήματα για βοήθεια.

«Κατά την επίσκεψή μας στα σύνορα, με εντυπωσίασε η δραστηριοποίηση των ντόπιων για τους πρόσφυγες. Διαπίστωσα, ωστόσο, ότι οι περισσότεροι δεν έχουν ενημέρωση για το πώς θα κινηθούν, όταν φτάσουν στη χώρα που θέλουν» ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Dröge.

«Η διακονία και η βοήθεια προς τον πλησίον είναι πολύ έντονο στις δικές μας εκκλησίες. Παράλληλα, ζήσαμε στη Γερμανία τον εθνικο-σοσιαλισμό, πολλοί άνθρωποι έφυγαν από τη χώρα και τους δέχτηκαν κάπου αλλού. Επομένως είναι πλέον στο DNA μας το να καταλαβαίνουμε το πώς λειτουργούν αυτά τα πράγματα και να μην θέλουμε να ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο. Αισθανόμαστε ότι έχουμε την ευθύνη να βοηθήσουμε» κατέληξε ο κ. Dutzmann.

Πηγή:  ethnos.gr

Σχολιάστε