My Twitter Feed

18 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Βιαιότητες από ΜΑΤ σε Σκουριές

skouriesΔύο γυναίκες τραυματίστηκαν, ενώ έγιναν και δύο προσαγωγές. Η νέα βίαιη επέμβαση έρχεται μόλις 24 ώρες μετά τη δήλωση Πάχτα για ενδεχόμενο θυμάτων, αν στις εκλογές επικρατήσει κάποιος που αντιτίθεται στις μεταλλευτικές δραστηριότητες.

Βίαιη επέμβαση των αρχών, για άλλη μία φορά, χθες (Τετάρτη) στις Σκουριές, με αφορμή καθιστική διαμαρτυρία των πολιτών που αντιδρούν στη μεταφορά φορτίων της εταιρείας «Ελληνικών Χρυσός» από την περιοχή. Οι κάτοικοι απέκλεισαν τον δρόμο που οδηγεί στο εργοτάξιο της εταιρείας, στην τοποθεσία Χονδρό Δέντρο, με την αστυνομία και τα ΜΑΤ να παρεμβαίνουν με βίαιο τρόπο, τραβώντας και βρίζοντας τις γυναίκες προκειμένου να περάσουν τα οχήματα που μετέφεραν τους εργαζομένους της εταιρείας.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, οι αστυνομικοί έβριζαν με χυδαίο τρόπο τις γυναίκες και έλεγαν πως «και οι ίδιες οι μανάδες μας να ήταν, θα τις χτυπούσαμε». Από τα επεισόδια, ένας άνδρας, καρδιοπαθής, μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Παλαιοχωρίου, όπως και μία γυναίκα που είχε χτυπηθεί στο χέρι και τα νεφρά, η οποία στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον Πολύγυρο. Ακόμα μία γυναίκα τραυματίστηκε στο πόδι. Επίσης, έγιναν και δυο προσαγωγές γυναικών από τις αρχές.

Μετά το πέρασμα των οχημάτων, οι κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν ξανά στο Χονδρό Δένδρο, ενώ άλλοι μετέβησαν στην ασφάλεια Πολυγύρου.

Όλα αυτά, μόλις 24 ώρες μετά τη δήλωση του δήμαρχου Αριστοτέλη, Χρήστου Πάχτα, πώς εάν στις εκλογές κερδίσει υποψήφιος δήμαρχος που αντιτίθεται στις μεταλλευτικές δραστηριότητες, τότε «ίσως έχουμε ανθρώπινα θύματα».

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών
Σχολιάστε