My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Βγαζουν στο σφυρι τα Κρουσια!

Το `παν και το κάνουν! Σε δημόσιο διεθνή ανοικτό πλειοδοτικό διαγωνισμό προχωρά το Υπουργείο Περιβάλλοντος για το δημόσιο μεταλλευτικό χώρο που περιλαμβάνεται μεταξύ των περιοχών Μεταξοχωρίου, Βάθης, Γερακαριού, Φύσκας, Κεντρικού, Μυλοχωρίου και Αντιγόνειας, στα Κρούσια, με στόχο “τη συμβολή του Ορυκτού Πλούτου στην εθνική αναπτυξιακή προσπάθεια”, όπως σημειώνει το υπουργείο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στο συγκεκριμένο χώρο, έκτασης 91 km2, εκτιμάται ότι τα διαπιστωμένα αποθέματα μεταλλευμάτων χρυσού, χαλκού κα, είναι της τάξης του 1,5 δις ευρώ , ενώ τα αναμενόμενα αποθέματα της τάξης των 7 δις.

Στο συγκεκριμένο διαγωνισμό, για πρώτη φορά προβλέπεται ελάχιστο ετήσιο μίσθωμα κατά το στάδιο των ερευνών, το οποίο θα αυξάνεται από χρόνο σε χρόνο με στόχο να πιεσθούν οι επενδυτές να προχωρήσουν το συντομότερο σε πλήρη λειτουργία και εκμετάλλευση του μεταλλείου. Θεσπίζεται επίσης ελάχιστο μίσθωμα που συνδέεται και με τις διεθνείς τιμές των μετάλλων. Το Δημόσιο θα εισπράττει επιπλέον αναλογικό μίσθωμα 1 – 6 % επί της αξίας του πωλούμενου προϊόντος καθώς και φόρο 20% επί του κύκλου εργασιών της εκμετάλλευσης.

Σε δηλώσεις του για το θέμα, ο υφυπουργός ΠΕΚΑ,  Γιάννης Μανιάτης, σημείωσε τα εξής: “Ο ορυκτός πλούτος της χώρας αποτελεί βασικό αναπτυξιακό και οικονομικό πυλώνα στήριξης της κοινωνίας μας. Έχουμε κινητοποιήσει το σύνολο των δυνάμεων για να αξιοποιήσουμε τον πλούτο που απλόχερα μας χάρισε η φύση. Με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και με σημαντικά αντισταθμιστικά οφέλη για την τοπική κοινωνία, αναδεικνύουμε τους κρυμμένους και αναξιοποίητους πόρους της πατρίδας μας.Μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου θα καλέσουμε όλους τους θεσμικούς εκπροσώπους του Κιλκίς, προκειμένου να ξεκινήσει η ενημέρωση στις τοπικές κοινωνίες με επιστημονική τεκμηρίωση και πλήρη διαφάνεια”.

Σχόλια
One Response to “Βγαζουν στο σφυρι τα Κρουσια!”
  1. Ο/Η kostakis geo λέει:

    ta lefta einai liga

Σχολιάστε