My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Βάστα ΔΝΤ, να τους ρίξουμε

TRIMIS-DIMITRISΤου Δημήτρη Τρίμη.


Ποιους καίει η υπηρεσιακή συνομιλία Τόμσεν – Βελκουλέσκου, που αποκάλυψαν τα Wikileaks; Αν δούμε την επίσημη επιστολή απάντηση της Κριστίν Λαγκάρντ προς τον Αλέξη Τσίπρα και ταυτόχρονα τις χουλιγκανικές αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας, γίνεται φανερό ότι αλληλοσυμπληρώνονται τόσο αρμονικά, που μπορεί εύκολα να συμπεράνει κανείς ότι αυτοί είναι που εκτίθενται και τελικά… καίγονται με τη διαρροή των πραγματικών τους προθέσεων.

Δηλαδή της κοινής εμμονής τους στην επιβολή της θεωρίας της «αριστερής παρένθεσης» και της επιστροφής στην νεοφιλελεύθερη συνταγή της ταξικής μονόπλευρης λιτότητας παράλληλη λεηλασία της υποτιμημένης περιουσίας της χώρας, δημόσιας και ιδιωτικής.

«Το ΔΝΤ διεξάγει τις διαπραγματεύσεις με καλή πίστη και όχι μέσω απειλών και δεν επικοινωνούμε μέσω διαρροών» λέει η κ. Λαγκάρντ, ενώ στην αρχή της επιστολή της τονίζει ότι οι διαπραγματεύσεις απέχουν πολύ από το να καταλήξουν σε ένα συνεκτικό πρόγραμμα που να μπορεί να παρουσιάσει στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου.

«Μπορούμε να υποστηρίξουμε ένα πρόγραμμα το οποίο είναι αξιόπιστο, βασίζεται σε ρεαλιστικές υποθέσεις και οδηγεί στον στόχο να θέσει την Ελλάδα σε ένα μονοπάτι ισχυρής ανάπτυξης, αποκαθιστώντας σταδιακά τη βιωσιμότητα του χρέους» υποστηρίζει η πρόεδρος του ΔΝΤ, «αλλιώς, θα αποτύχει να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη, με αποτέλεσμα, εκτός των άλλων, η Ελλάδα να υποχρεωθεί σύντομα να υιοθετήσει ακόμη περισσότερα μέτρα».

Με λίγα λόγια η Κριστίν Λαγκάρντ, όπως ήταν υποχρεωμένη μετά τη διεθνή κατακραυγή, που προκάλεσε η απόδειξη του νέου εκβιασμού που σχεδιάζει ο Τόμσεν, εμφανίζεται να αποδοκιμάζει έστω και με κρύα καρδιά τις απειλές, δηλαδή το σχέδιο πιστωτικής ασφυξίας του Τόμσεν, που επελέγη και απέδωσε ήδη υπέρ των δανειστών.

Από την άλλη όμως καταδικάζει τις διαρροές, αφήνοντας να εννοηθεί πως η ελληνική κυβέρνηση είτε έβαλε το χεράκι της στη διαρροή ή και την υποκλοπή ακόμα, είτε χρησιμοποιεί αντιδεοντολογικά και επικοινωνιακά το παρανόμως ληφθέν υλικό μιας ιδιωτικής συνομιλίας.

Τα ίδια και ακόμα χειρότερα όμως είπε ή υπονόησε, σαν έτοιμος από καιρό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Λάρισα, 2/4/2016, προσθέτοντας και ότι όλα αυτά τα εκβιαστικά του Τόμσεν είναι γνωστά και άνευ σημασίας. Και ότι στο εξωτερικό, δεν υπάρχει αντίπαλος και πως δεν πρέπει να αναζητούνται εκεί εχθροί, ούτε και ευθύνες. Είναι δηλαδή, όλοι τους αθώοι και μοναδικός ένοχος, κατά τον κ. Μητσοτάκη, για τα πάντα στην Ελλάδα είναι ο «ανίκανος» Αλέξης Τσίπρας. Αλλά και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας διαχειρίζονται «επικοινωνιακά» τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Προφανώς, ο κ. Μητσοτάκης και οι αρθρογράφοι των φιλικών του Μέσων θεωρούν ως ένα άνευ ουσίας επικοινωνιακό τρικ, τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες των δύο στελεχών του ΔΝΤ, όπου αποδεικνύεται η προετοιμασία νέας οικονομικής ασφυξίας εναντίον της Ελλάδας και ένα νέο αδιέξοδο με τραγικές συνέπειες για το λαό μας. Και όχι μόνο αντιλαμβάνονται ως κόλπο με ύποπτο περιεχόμενο τη διαρροή των Wikileaks αλλά αντιμετωπίζουν την όλη υπόθεση ως ανάξια λόγου προϊόν υποκλοπής… υποτιμώντας τη νοημοσύνη μας. Και όπως γράφει ο Ι.Κ. Πρετεντέρης «καμιά σοβαρή κυβέρνηση δεν έχει ποτέ ασκήσει πολιτική με όσα δημοσιεύει το Wikileaks

Το μόνο που δεν πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης και οι φίλοι του των ΜΜΕ στο υβρεολόγιο τους κατά της κυβέρνησης με τις τόσες ανυπόστατες κατηγορίες, είναι ότι θα προχωρήσουν σε μηνύσεις, αγωγές και εξεταστική επιτροπή εναντίον του Αλέξη Τσίπρα και παντός υπευθύνου στο Μαξίμου για …παραβίαση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων του Πολ Τόμσεν.

Έτσι δουλεύει η προπαγάνδα του αμαρτωλού συστήματος που επιδιώκει πάση θυσία την επιστροφή του στα μεγαλεία, τα παράνομα πλούτη και την ασυδοσία της εξουσίας που είχαν συγκροτήσει χρεοκοπώντας τη χώρα. Και αυτό επιβεβαιώνεται από τον τρόπο που το Σαββατοκύριακο οι αντικυβερνητικές ραδιοτηλεοράσεις και οι γνωστές αντιστασιακές εφημερίδες των κουπονιών συγκάλυψαν την είδηση των Wikileaks προβάλλοντας με κίτρινο τρόπο το ζήτημα με τη διεύθυνση του Φεστιβάλ Αθηνών.

Αν παρακολουθήσατε λίγο τα ΜΜΕ θα νομίζατε ότι στη χώρα ο πρωθυπουργός και το υπουργείο Πολιτισμού σκηνοθετούν παραστάσεις με ημίγυμνους ή ολόγυμνους καλλιτέχνες, που προσβάλλουν τη δημόσια αιδώ και πως ίσως να πρέπει η κυβέρνηση να διωχθεί για σεξουαλικά σκάνδαλα και με τον νόμο περί τεντιμποϊσμού.

Εντάξει, το καταλάβαμε: Η πολιτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των πελατών της είναι «Βάστα ΔΝΤ, να τους ρίξουμε…»

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε