My Twitter Feed

16 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

“Ζητούμενο το αυτοτελές τμήμα” -

Τρίτη, 9 Απριλίου, 2024

Αύξηση μελών πάνω από 60%!

*Η 2η μέρα της περιοδείας Σκουρλέτη στο ν. Κιλκίς.

(Βίντεο) Πάνω από τον μέχρι στιγμής πανελλαδικό μέσο όρο, που φτάνει στο 60%, κυμαίνεται το ποσοστό της αύξησης των μελών του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Κιλκίς, στα πλαίσια της καμπάνιας ανοίγματος και αναδιάρθρωσης του κόμματος.

Αυτό αποκάλυψαν ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης κι ο γραμματέας της ΝΕ Κιλκίς Αναστ. Κεσίδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου του πρώτου, που δόθηκε χθες Τρίτη στα γραφεία του κόμματος στο Κιλκίς.

Στη συνέντευξη, με την οποία ολοκληρώθηκε η διήμερη περιοδεία του στο νομό μας, ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι το Κιλκίς έχει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης αλλά απαιτείται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αξιοποίησής τους στο πρωτογενή τομέα, στη βιομηχανική παραγωγή κα.

Παράλληλα, το Κιλκίς μπορεί να αξιοποιήσει και τις νέες δυνατότητες που ανοίγονται μετά τη φυσιολογικοποίηση των σχέσεών μας με τη Βόρεια Μακεδονία, πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στη “πολύμορφη καμπάνια που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του 3ου συνεδρίου του”, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι η προσπάθεια δεν αφορά μόνο τη μαζικοποίηση του κόμματος αλλά και την εμπέδωση μιας νέας σχέσης των μελών του με την πολιτική διαδικασία, καθώς και με την καταλυτική παρουσία τους στους μαζικούς χώρους.

Από τις αναφορές του πρώην υπουργού δεν έλειψε η αυστηρή κριτική στη κυβέρνηση της ΝΔ με αιχμή τη φορολογική και κοινωνική της πολιτική, κατηγορώντας την για αναξιοπιστία, παλαιοκομματισμό, σκουριασμένες αντιλήψεις και ιδεοληπτική καταφυγή στον ακραίο νεοφιλελευθερισμό.

“Είναι, λοιπόν, μέγιστη ανάγκη να ενώσουμε δυνάμεις σε ένα ανοιχτό, δημοκρατικό, λαϊκό κόμμα της αριστεράς της εποχής μας”, κατέληξε ο κ. Σκουρλέτης. Για να προσθέσει απαντώντας σε ερώτηση που του υποβλήθηκε: “Δεν είμαστε ένα νέο ΠΑΣΟΚ, ούτε πρόκειται να γίνουμε κόμμα-χυλός ή σούπερ-μάρκετ”.

Στη Παιονία

Τη δεύτερη μέρα της περιοδείας του στο νομό μας, ο κ. Σκουρλέτης επισκέφτηκε μαζί με την βουλεύτρια Κιλκίς, Ειρήνη Αγαθοπούλου και στελέχη της ΝΕ, το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Νέα Καβάλα, όπου συζήτησε με τους υπεύθυνους για προβλήματα όπως η έλλειψη γιατρών, ενώ διαπίστωσε “διαρκή προσπάθεια για το καλύτερο από τους ανθρώπους που βρίσκονται εκεί”.

Επόμενος σταθμός ήταν ο οικισμός της Νέας Καβάλας, όπου συζήτησε στο καφενείο του χωριού με τον πρόεδρο και κατοίκους, οι οποίοι εξέφρασαν την αγωνία τους για τη μείωση των βοσκοτόπων, την χαμηλή τιμή του βαμβακιού, το κόστος παραγωγής κα.

Στη συνέχεια υπήρξε στο Πολύκαστρο συνάντηση με παραγωγούς αγροτικών προϊόντων, όπως βαμβάκι, κάστανο, γάλα, σταφύλια, κρασί κα, με τους αγρότες να αναφέρονται στο υψηλό κόστος παραγωγής, στις χαμηλές τιμές που δίνουν οι βιομηχανίες και οι έμποροι, στις «ελληνοποιήσεις» εισαγόμενων προϊόντων κα.

Στις παρεμβάσεις του, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε μεταξύ άλλων: “Η δύναμη του αγροτικού κόσμου είναι οι συνεταιρισμοί, ιδιαίτερα στην Ελλάδα με τον μικρό κλήρο. Για να υποστηριχθεί το άνοιγμα σε αγορές κι ο εκσυγχρονισμός των καλλιεργειών, πάντα με τη στήριξη της Πολιτείας.”

Δείτε βίντεο της GnomiWebTV από τη συνέντευξη Σκουρλέτη:

Σχολιάστε