My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Αύξηση κινδύνου χωρίς τις λαϊκές

Το κλείσιμο των λαϊκών αγορών αντί να μειώσει τον κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού τον μεγιστοποίησε, καθώς είχε ως αποτέλεσμα να στοιβαχτούν οι καταναλωτές στα σουπερμάρκετ.

Αυτό επισημαίνει η δημοτική παράταξη Κιλκίς ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ μ` επικεφαλής τον Δ. Αγαθόπουλο, ζητώντας την άρση του μέτρου, ώστε να λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές κανονικά με όλα τα περιοριστικά μέτρα.

Η σχετική ανακοίνωση της παράταξης έχει ως εξής:

“Μέσα στα νέα περιοριστικά μέτρα που διανύουμε στους νομούς Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας και Κιλκίς, είναι και το κλείσιμο των λαϊκών αγορών.

Μία απόφαση απαράδεκτη διότι αυτό το μέτρο αντί να μειώσει τον κίνδυνο διασποράς του κοροναϊού τον μεγιστοποίησε.

Το κλείσιμο των λαϊκών αγορών είχε ως αποτέλεσμα να στοιβαχθούν οι καταναλωτές όλοι στα μεγάλα πολυκαταστήματα supermarket δημιουργώντας το αδιαχώρητο σε κλειστούς χώρους με πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες διασποράς του ιού.

Ένα μέτρο που, πέραν της μεγιστοποίησης του προβλήματος, πλήττει άμεσα τα λαϊκά εισοδήματα κυρίως των παραγωγών αλλά και των εμπόρων στις λαϊκές αγορές.

Ζητάμε την άρση αυτού του μέτρου, ώστε να λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές κανονικά με όλα εκείνα τα περιοριστικά μέτρα και τις προφυλάξεις που είχαν παρθεί πριν από καιρό.

Πόσο ακόμη θα συνεχίζουν να πλήττονται τα μικρομεσαία εισοδήματα σε όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων; Ποια είναι αυτά τα επιστημονικά μυαλά που δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι οι ανοιχτοί χώροι συγκέντρωσης είναι λιγότερο επικίνδυνοι από τους κλειστούς;”

Σχολιάστε