My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Αχούρι το ΓΝΚ κατά την ΠΟΕΔΗΝ!

“Αχούρι” χαρακτηρίζει το Νοσοκομείο Κιλκίς η “εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα” διοίκηση της ΠΟΕΔΗΝ (τελευταία ήταν η ανακοίνωση-σπέκουλα πάνω στο θλιβερό γεγονός του πρόωρου θανάτου του Λ. Μαχαιρίτσα).

Πράγματι, σε υπόμνημα που κατέθεσε στον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας επ` ευκαιρία της έλευσής τους στη ΔΕΘ, η Ομοσπονδία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία αναφερόμενη στο ΓΝΚ κάνει λόγο για “νοσοκομείο-αχούρι”, συμβάλλοντας γι` ακόμα μια φορά στη δυσφήμηση του μεγαλύτερου νοσηλευτικού ιδρύματος του νομού μας.

Για τους τύπους, παραθέτουμε τα ακριβή κείμενα της διοίκησης της ΠΟΕΔΗΝ από το προαναφερθέν υπόμνημα για τα νοσοκομεία της Περιφέρειάς μας, που αναφέρονται σ` αυτά του Κιλκίς και της Γουμένισσας:

ΓΝ ΚΙΛΚΙΣ Νοσοκομείο αχούρι: Ο αξονικός τομογράφος ( ο μοναδικός στο νομό ) δε λειτουργεί όλο το 24ωρο , λόγω έλλειψης ακτινολόγων και χειριστών. Δε λειτουργεί ο μαστογράφος ο ορθοπαντογράφος. 1 τραυματιοφορέας σ’ ολόκληρο το νοσοκομείο τη νύχτα λόγω έλλειψης Σοβαρές ελλείψεις σε μαιευτικό προσωπικό, όπως και β. θαλάμων, τραπεζοκόμες, διοικητικών και τεχνικών υπαλλήλων. Δυσλειτουργία κλινικών χειρουργικής, παιδιατρικής, ψυχιατρικής, ουρολογικής, λόγω έλλειψης ιατρών. Η χρηματοδότηση δεν επαρκεί για συντήρηση υλικοτεχνικών υποδομών κι εξοπλισμού.

ΓΝ ΓΟΥΜΕΝΙΣΑΣ: Ο Γυναικολόγος και ο Παιδίατρος τις μισές μέρες του μήνα  καλύπτουν εφημερίες στο Κιλκίς. Ένας καρδιολόγος, ένας χειρουργός μόνο. Δεν καλύπτονται οι εφημερίες. Από τους πέντε τραυματιοφορείς εν ενεργεία είναι μόνο τρεις σε κυκλικό ωράριο. Λόγω των σοβαρών ελλείψεων και της ελλιπής χρηματοδότησης , έχουν υποβαθμιστεί οι υπηρεσίες του παραμεθόριου κι απόμακρου νοσοκομείου που καλύπτει ανάγκες μεγάλου πληθυσμού.

Σχόλια
One Response to “Αχούρι το ΓΝΚ κατά την ΠΟΕΔΗΝ!”
  1. Ο/Η Dimis λέει:

    Kratos mpourdelo

Σχολιάστε