My Twitter Feed

19 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΔΣΚ: Ικανοποίηση για Ν/Σ Φλωρίδη -

Σάββατο, 16 Μαρτίου, 2024

Διεθνείς αγώνες ποδηλασίας στο Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Μήνυση για τον αξονικό -

Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Ποιους είδε η Συρεγγέλα στο νομό -

Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

Επίσκεψη Κουντουρά στο ν. Κιλκίς -

Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι εκλέχτηκαν στη ΝΕ -

Δευτέρα, 11 Μαρτίου, 2024

Cargo αεροδρόμιο στη Ν. Καβάλα; -

Σάββατο, 9 Μαρτίου, 2024

Η επίσκεψη Κεραμέως στο ν. Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Μαρτίου, 2024

Αφημένοι στο έλεος του κορονοϊού

*Δηλώσεις Κυριακίδη στην ΕΡΤ.

Ασφυκτική είναι πλέον η πίεση λόγω κορονοϊού στη Βόρεια Ελλάδα, με το νομό Κιλκίς να βρίσκεται πάντα στις περιοχές όπου επιμένουν τα κρούσματα.

Όλη η Βόρεια Ελλάδα μοιάζει αφημένη στο έλεος της πανδημίας, καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ, με αποτέλεσμα χθες να πραγματοποιηθούν διακομιδές δέκα ασθενών σε νοσοκομεία της Πάτρας και των Ιωαννίνων με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Νωρίτερα, τρεις βαριά βαριά νοσούντες μεταφέρθηκαν από τη Δράμα σε νοσοκομεία της Αθήνας με C-130.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κιλκίς, Δημήτρη Κυριακίδη, στο Νοσοκομείο της πόλης μεγάλο μέρος των γιατρών και των νοσηλευτών είτε νοσεί είτε βρίσκεται σε καραντίνα.

Με δηλώσεις του χθες Πέμπτη στην ΕΡΤ, ο κ. Κυριακίδης υπογράμμισε ότι στο νοσοκομείο δεν υπάρχουν διαθέσιμες ΜΕΘ αλλά και ότι εξυπηρετούνται μόνο τα ελαφριά περιστατικά με Covid–19, ενώ τα σοβαρά στέλνονται στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να τους παρασχεθεί η απαραίτητη φροντίδα.

Παράλληλα, οι Σέρρες, η Λάρισα και η Μαγνησία, είναι σε οριακή κατάσταση, καθώς τελειώνουν οι κλίνες στις ΜΕΘ, ενώ υψηλοί αριθμοί κρουσμάτων, που εντείνουν την ανησυχία, αναφέρθηκαν χθες και σε Πιερία, Ημαθία και Πέλλα.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος επισήμανε ότι «το πρόβλημα έχει μετατοπιστεί στην επαρχία» και δεν απέκλεισε το γεγονός κατά τη σταδιαρκή άρση των περιοριστικών μέτρων, κάποιες περιοχές να παραμείνουν σε lockdown και κάποιες άλλες όχι.

«Ο δείκτης Ro έχει αρχίσει να είναι κάτω από τη μονάδα σε Αθήνα και ίσως Θεσσαλονίκη, αλλά είναι πάνω από 1 σε ορισμένες επαρχιακές πόλεις κυρίως της Κεντρικής και της Βορείου Ελλάδας» είπε.

Σχολιάστε