My Twitter Feed

25 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Αυστηρή κριτική για τα θέματα Υγείας

«Με πρόχειρες λύσεις και χωρίς πρόγραμμα αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τα μεγάλα θέματα του ΕΣΥ», υπογράμμισε στην Ολομέλεια της Βουλής ο βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Γιώργος Φραγγίδης, ως ειδικός αγορητής επί του νομοσχεδίου του Υπ. Υγείας.

Σε σχέση με τις ρυθμίσεις για την πανδημία, ο κ. Φραγγίδης εξέφρασε σοβαρές ενστάσεις ως προς την διαρκή άσκηση πολιτικής με παρατάσεις, «ανακύκλωση» προσωπικού και όχι μόνιμες προσλήψεις, απευθείας αναθέσεις, κατά παρέκκλιση διαδικασίες και γενικά εμβαλωματικές λύσης ανάγκης, που δηλώνουν ανικανότητα και υποκρύπτουν  σκοπιμότητα.

Στη συνέχεια, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τη συνεχή απαξίωση και εγκατάλειψη του δημόσιου συστήματος υγείας, σε σχέση με την στελέχωση, τις υποδομές, τον εξοπλισμό και την οργάνωση των δομών του.

Τα νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα λειτουργούν οριακά λόγω υποστελέχωσης, οι εργαζόμενοι καταρρέουν από την υπερεργασία. Κρίσιμες ειδικότητες, όπως οι αναισθησιολόγοι, εμφανίζουν τεράστιες ελλείψεις, είπε ο κ. Φραγγίδης και προέτρεψε τον υπουργό να λάβει υπόψη του τις προτάσεις που έχουν καταθέσει οι  αναισθησιολόγοι.

Επεσήμανε ότι είναι σημαντικό να δοθούν οικονομικά, επιστημονικά και διοικητικά κίνητρα στους υγειονομικούς και να σχεδιαστούν πολιτικές για να γίνει ελκυστικό το ΕΣΥ. Συνέπεια της απαξίωσης του ΕΣΥ είναι επίσης, ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση της επιβάρυνσης των οικογενειών από δαπάνες υγείας στην Ε.Ε.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη μελέτη του καθηγητή κ. Λύτρα, είπε ότι τα ευρήματα επιβεβαιώνουν τις ανισότητες στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας  μεταξύ κέντρου και περιφέρειας. Επιπλέον, καταρρίπτουν το successstoryτης κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας, αποκαλύπτοντας με συγκεκριμένα στοιχεία την υψηλή θνητότητα των διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ.

Σχολιάζοντας τον θεσμό του Προσωπικού Γιατρού, ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στις δυσλειτουργίες της εφαρμογής του, υπογραμμίζοντας ότι αν δεν γίνουν δραστικές αλλαγές για τη σωστή και πλήρη λειτουργία του, θα αποτύχει, όπως πριν ο Οικογενειακός Γιατρός.

Οι γιατροί δεν έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, καθώς τα οικονομικά κίνητρα δεν είναι επαρκή. Από τους 3.200 εγγεγραμμένους γιατρούς μόνο οι 1000 είναι ιδιώτες. Χρειάζεται να εξασφαλιστεί η μακρόπνοη χρηματοδότηση του θεσμού και να δοθούν καλύτερα οικονομικά κίνητρα.

Σχολιάστε