My Twitter Feed

24 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Αυγοτσούγκρισμα στο Πολύκαστρο

Το μικρό χορευτικό των Ακριτών

Το Σάββατο 10 Μαΐου 2014 πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Συλλόγου Ποντίων Πολυκάστρου & Περιχώρων «Οι Ακρίτες», στο «Σπίτι του Πόντου», η εκδήλωση Αυγοτσούγκρισμα 2014.

Παρά τη δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύουμε, οι φίλοι του Συλλόγου ενίσχυσαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, που παρουσίασε εξαιρετική επιτυχία. Μετά την ψαλμωδία του «Χριστός Ανέστη» από όλους τους παραβρισκόμενους με τη βοήθεια του πατέρα Εμμανουήλ, ακολούθησε διαγωνισμός αυγοτσουγκρίσματος. Νικήτρια αναδείχθηκε η χορεύτρια του μικρού χορευτικού Μιχαηλίδου Έλενα, η οποία και κέρδισε ένα δώρο που ευγενικά προσέφερε το κατάστημα «BOUQUETDIFIORI». Στη λαχειοφόρο αγορά, τέσσερις τυχεροί κέρδισαν αμνοερίφια και κρέας παραδοσιακής εκτροφής, προσφορά των Τ. Ποζίδη, Λ. Σκαντζούρη, Σ. Κεμεντσετσίδη και Φ. Ελευθεριάδη.

Η βραδιά συνεχίστηκε με την παρουσίαση του μικρού και του μεσαίου χορευτικού τμήματος του Συλλόγου. Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή των Χ. Απατσίδη, Χ. Παυλίδη, Δ. Καρασαββίδη και Κ. Παπαδόπουλο.

augotsougkrismaΤην εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Παιονίας Θ. Λαπόρδας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Χ. Γκουντενούδης, ο βουλευτής του νομού Κιλκίς Θ. Παραστατίδης, οι αντιδήμαρχοι Παιονίας Δ. Κουλίνας, Κ. Σιωνίδης και Γ. Συμεωνίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ι. Τσιτουρίδης, Θ. Απουσίδης, Ι. Τουλκερίδης, Χ. Καραθόδωρος και Ι. Ίγγιλις, ο επίτιμος πρόεδρος των «Ακριτών» Β. Αθανασιάδης και εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων του τόπου μας.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς της εκδήλωσης Φ. Βασιλειάδη, «BOUQUETDIFIORI», Π. Ζάικο και «ΒΕΚ Κιουρτσίδης», τις γυναίκες που συμμετείχαν στη βαφή των αυγών, τα μέλη της νεολαίας και της διοίκησης και τους φίλους που ανέλαβαν την εξυπηρέτηση των παρισταμένων και όλους όσους βοήθησαν για την επιτυχία της παραπάνω εκδήλωσης.

Εκδηλώσεις μνήμης για την ποντιακή γενοκτονία

Ο μήνας Μάιος σηματοδοτείται για τον ποντιακό ελληνισμό από τις εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, που τιμάται στις 19 Μαϊου.

Κατά την ημέρα μνήμης, 19η Μαΐου, οι «Ακρίτες», τηρώντας την παράδοση των τελευταίων ετών, διοργάνωσαν συμβολικά έκτακτη αιμοδοσία για να τιμήσουν την ημέρα. Παράλληλα, στον αύλιο χώρο του Συλλόγου, στο μνημείο της Γενοκτονίας πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Πανοσιολογιότατο πατέρα Δωρόθεο και κατάθεση στεφάνων από τους Δήμαρχο Παιονίας Θ. Λαπόρδα, τον Διοικητή της 33 Μ/Κ Ταξιαρχίας Ταξίαρχο Κ. Κοντογιάννη, τον Υποδιοικητή του Α.Τ. Πολυκάστρου Ι. Ψωμιάδη και τον Πρόεδρο των «Ακριτών» Λ. Παυλίδη. Το αίμα που συγκεντρώθηκε κατά την έκτακτη αυτή αιμοδοσία θα προσφερθεί σε Νοσοκομειακή μονάδα της Θεσ/νίκης σε μια συμβολική κίνηση αλληλεγγύης, όπως συνηθίζουν οι Ακρίτες τα τελευταία έτη..

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, καθώς επίσης μέλη και φίλοι των «Ακριτών».

Επίσης, την ίδια ημέρα το απόγευμα, αντιπροσωπεία του Συλλόγου από μέλη της νεολαίας και του Διοικητικού Συμβουλίου συμμετείχε στην κεντρική εκδήλωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη.

Ο Σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων «Οι Ακρίτες» ευχαριστεί θερμά όλους όσους παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις και ειδικά τους αιμοδότες που συμμετείχαν στην έκτακτη αιμοδοσία. Ευχαριστεί επίσης ιδιαίτερα το προσωπικό του Γ.Ν. Κιλκίς που έφερε εις πέρας την αιμοδοσία καθώς και όσους στήριξαν τις εκδηλώσεις μας με τις προσφορές τους (Π. Τοπαλίδου, Τ. Καρακατσανίδου, Σ. Αβραμίδου, Δ. Πετρίδου, Ε. Σκαλιστήρα και Μ. Παυλίδου).

 

Σχολιάστε