My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

“Αστοχία” για το νερό από Πάϊκο

Για “αστοχία που στέρησε έργο 5 εκατομμυρίων ευρώ από το δήμο Παιονίας”, έκανε λόγο στη χθεσινή (Τρίτη) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Κώστας Σιωνίδης.

Αναφερόμενος στη υδροδότηση της περιοχής  Πολυκάστρου από το Πάικο, ο κ. Σιωνίδης τόνισε ότι για το μεγάλο έργο υπάρχει μελέτη από το 2014, ενώ η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων κατατέθηκε το 2017 με καθυστέρηση τριών ετών. Παράλληλα, κατηγόρησε τον δήμαρχο Χρ. Γκουντενούδη για διγλωσσία με στόχο τη ψηφοθηρία.

Ολόκληρη η ομιλία του κ. Σιωνίδη:

“Το σπουδαιότερο έργο που θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στο Δήμο Παιονίας στη θητεία της τωρινής διοίκησης, μέσω του ΕΣΠΑ , με κοινοτικά δηλαδή χρήματα,  ήταν αυτό της υδροδότησης της ευρύτερης περιοχής του Πολυκάστρου από νερά εξαιρετικής ποιότητας του Πάικου που χάνονται κυριολεκτικά ανεκμετάλλευτα στον Αξιό Ποταμό.

Ένα έργο για το οποίο η προηγούμενη διοίκηση ανέθεσε στη ΔΕΥΑΠ να εκπονήσει μελέτη. Η μελέτη ολοκληρώθηκε και παρουσιάστηκε το 2014 στο τότε Δημοτικό Συμβούλιο. Το επόμενο βήμα θα ήταν να γίνει μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και να βρεθεί πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για να ενταχθεί.

Η Δημοτική μας  παράταξη «Παιονία της Προόδου» στις εκλογές του 2014 ενέταξε το έργο αυτό σαν έργο πρώτης προτεραιότητας στο πρόγραμμα που κατέθεσε στους Δημότες και υποστήριξε αταλάντευτα τη χρησιμότητα του για το κοινό καλό με την ίδια γλώσσα προς όλους τους κατοίκους και σε όλες τις περιοχές του Δήμου.

Η Δημοτική σας παράταξη «Παιονία Ισχυρή» στο συγκεκριμένο θέμα για λόγους εκλογικής τακτικής ακολούθησε τη μέθοδο της διγλωσσίας. Καμία γραπτή αναφορά στο πρόγραμμα και επιλεκτική προφορική αναφορά ανά περιοχή. Ο κ. Γκουντενούδης αναφερόταν στο θέμα προφορικά στο Πολύκαστρο και σιωπούσε στις άλλες περιοχές. Το αν το έκανε για λόγους ψηφοθηρικούς ή αν είχε δεσμεύσεις το ξέρει μονάχα ο ίδιος και στην τελική ανάλυση δεν ενδιαφέρει και κανένα. Αυτό που μετρά είναι το αποτέλεσμα και το αποτέλεσμα είναι αρνητικό.  

Η τακτική σας τότε πέτυχε, εκλεχτήκατε Δήμαρχος.

Η διοίκηση σας απέτυχε, το έργο το χάσατε. 

 Από ανικανότητα;  Από επιλογή;  Το έργο πάντως έκανε φτερά.

Σε  προηγούμενο συμβούλιο σας ρώτησα αν ο Δήμος  υπέβαλε το έργο στο ΕΣΠΑ που έκλεισε στις 14 Μαρτίου . Η απάντηση σας ήταν μυθική. Μιλήσατε για την γραφειοκρατία και το χρόνο που χρειάζονται οι υπηρεσίες να εγκρίνουν τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Όταν το θέμα άρχισε να συζητιέται από τους Πολυκαστρινούς θελήσατε να απολογηθείτε και καλέσατε στο γραφείο σας τοπική εφημερίδα προκειμένου να δώσετε συνέντευξη .

Στην ερώτηση για το έργο αυτό θυμάστε τι απαντήσατε;

Είπατε ότι είχατε μια αστοχία 2,5 ετών.

Κύριε Γκουντενούδη, αναλάβατε Δήμαρχος το Σεπτέμβριο του 2014 και υποβάλλατε για έγκριση τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων τον Οκτώβριο  του 2017 .

Σας πήρε 3 χρόνια και  δύο μήνες για να συντάξετε  και να υποβάλετε τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Αστοχία 38 μηνών λοιπόν.

Το 2,5 χρόνια αστοχία που το βρήκατε  ή μήπως φωτογραφίζετε συγκεκριμένη περίοδο και  πρόσωπα;

Δήμαρχε δυστυχώς οι παροιμίες ισχύουν για όλους. Λέει ο λαός μας.

«Δεν μπορείς να έχεις και τη πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο.»

Οι προεκλογικές συμφωνίες και οι συνεργασίες χωρίς προγραμματική συμφωνία καταλήγουν σε διοίκηση ελάχιστης προσφοράς και απόδοσης.

Μήπως σήμερα που μιλάμε έχετε μελέτη; Έχετε ωριμασμένο το έργο; Όχι βέβαια .

Τέσσερα χρόνια αστοχίας.

Στα πόσα χρόνια αστοχίας θα φθάσουμε;

Παρεμπιπτόντως κλείνοντας την απάντηση σας στη συνέντευξη αναφέρατε ότι συναντήσατε ήδη για το θέμα αυτό   τον πρόεδρο του ταμείου παρακαταθηκών και δανείων.

Τι εννοείτε Δήμαρχε;

Αποτύχατε να κάνετε μια μελέτη. Αποτύχατε να εντάξετε στο ΕΣΠΑ το σπουδαιότερο και χρησιμότερο έργο για τον πρώην Δήμο Πολυκάστρου.

 Σας δόθηκε η ευκαιρία να  φέρετε ποιοτικό νερό  στη πόλη του Πολυκάστρου  χωρίς κόστος και ταυτόχρονα να μειώσετε και την τιμή του νερού σε όλο το Δήμο καθώς η ΔΕΥΑΠ θα απαλλάσετο από την λειτουργία των   κοστοβόρων γεωτρήσεων, και την  χάσατε .

Μήπως σκοπεύετε να   φορτώσετε  με δάνειο 5 εκατομμυρίων τους δημότες  μας για να  νοιώσουν   καλά ποσό κοστίζουν οι αστοχίες σας;

Αυτό ξεχάστε το καλύτερα!

Πήρατε δάνειο για να κάνετε παιδικές χαρές ……. μέχρι εκεί.” 

Σχολιάστε