My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ασανσέρ στο Κιλκίς, αυτοκίνητα στη Κίνα!

zapatinas-asvestopoulosΑνδρέας Ζαπατίνας, ο Έλληνας που τα σχεδιάζει.

Τα μυστικά μιας πετυχημένης βιομηχανίας είναι η ποιότητα και η ευελιξία, είπαν «με ένα στόμα» σε συνέντευξη τύπου ο εμπορικός διευθυντής της KLEEMANN Λάζαρος Ασβεστόπουλος και ο παγκοσμίου φήμης βιομηχανικός σχεδιαστής Ανδρέας Ζαπατίνας. Το ντιζάιν είναι ο νέος στόχος της βιομηχανίας όπου εργάζονται 1035 άτομα, στόχος με μακρύ ορίζοντα, όπως διευκρίνισαν. » Το ντιζάιν έχει στρατηγική σημασία στον κλάδο μας και στις εξαγωγές που καλύπτουν πλέον… 92 χώρες!» Η βιομηχανία με έδρα τη Βόρεια Ελλάδα, κατέκτησε τις παγκόσμιες αγορές, επειδή προέβλεψε την κρίση στην Ελλάδα και επανασχεδίασε τις κινήσεις της ανοίγοντας τα φτερά της στο εξωτερικό, σημείωσε ο κ Ασβεστόπουλος.

Τα προϊόντα της kleemann δεν βρίσκονται μόνο σε πολυκατοικίες ή μεγάλα έργα όπως στο attica Θεσσαλονίκης, αντιθέτως, σε ποσοστό… 85% εξάγονται!  «Το παρήγορο είναι ότι φέτος το 2014 έχουμε ξανά άνοδο στην ελληνική αγορά» είπε ο εμπορικός διευθυντής της επιχείρησης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του karfitsa.gr για τους ιδιοκτήτες μονοκατοικιών που έβαλαν… ασανσέρ σε καιρό κρίσης.Διευκρίνισε ότι σ αυτό τον τομέα, δεν παρατηρήθηκε μείωση του ενδιαφέροντος! Η βιομηχανία ανελκυστήρων έχει «φθάσει» σε Αυστραλία και νησιά της Καραϊβικής ενώ όπως είπε ο κ Ασβεστόπουλος η kleemann βρίσκεται ακόμη και  στο αεροδρόμιο του… Μινσκ της Λευκορωσίας!

kleemannΣτην ενημερωτική συνάντηση τονίσθηκε πολλές φορές  το θέμα της ασφάλειας των ανελκυστήρων, θέμα το οποίο έχει θέσει η επιχείρηση και στις συναρμόδιες αρχές υπουργείων. Περισσότερα από 150.000 ασανσέρ δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιούνται, είπε με έμφαση ο κ.Ασβεστόπουλος, όχι γιατί γίνεται κακή συντήρηση, αλλά γιατί ύστερα από 20, 30 και … 40 χρόνια θα πρέπει να αλλάζουν ή να ανακαινίζονται ριζικά! «Μια τέτοια ανακαίνιση σε μια πολυκατοικία έξι ορόφων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ξεκινά από 1500 ευρώ, ποσό που δεν είναι απαγορευτικό ακόμη και σε εποχές κρίσης» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το σίγουρο είναι οτι  η Ελλάδα και σ αυτόν τον τομέα έχει μείνει πίσω, αφού οι παραγγελίες από την Αλβανία είναι πιο σύγχρονες και απαιτούν και… αυτόματες πόρτες! Οσο για τους ανταγωνιστές, εκτός από τις πολυεθνικές – με τις οποίες συνεργάζονται σε εξαρτήματα και τεχνογνωσία – είναι από την Ισπανία και την Ιταλία και λιγότερο από τη Γερμανία!

Ο κ Ζαπατίνας διευκρίνισε οτι ο σχεδιασμός και η συνεργασία με την εταιρεία, σ αυτή τη φάση,  περιλαμβάνει ολοκλήρωση των -ήδη υπαρχόντων- προϊόντων σε ντιζάιν, κάτι που ενδιαφέρει την παγκόσμια αγορά. Ο κ. Ζαπατίνας παραδέχθηκε ότι στην πατρίδα μας  δεν έχουμε ανάλογη κουλτούρα στις βιομηχανίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτήν την εποχή, εκτός από σχέδια για ανελκυστήρες της kleemann στο Κιλκίς, σχεδιάζει και αυτοκίνητα σε μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία της… Κίνας (CHANGAN), στο δε παρελθόν έχει συνεργαστεί με FIAT,  BMW, SUBARU! Το νέο project της kleemann με τον κ Ζαπατίνα αρχίζει το 2015…

Μ. Καραπαναγιωτίδου/melkar4@yahoo.gr 

Φωτο:  e-photopress.blogspot.com/ΑΝΔΡΕΑΣ ΖΑΠΑΤΙΝΑΣ, / ΛΑΖΑΡΟΣ ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: karfitsa.gr

 

Σχολιάστε