My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Απ` την Ειδομένη στο Χαμηλό

Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες «δραπέτευσαν» από την Ειδομένη προς τη γειτονική ορεινή περιοχή δυτικά του καταυλισμού, αρκετές ώρες πριν ξεκινήσει η μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας για την εκκένωσή του, που ξεκίνησε χθες Τρίτη ομαλά με την απομάκρυνση πάνω από 2.000 ατόμων, και που συνεχίζεται σήμερα.

prosgygesΑυτό αναφέρει η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, προσθέτοντας ότι την ίδια ώρα μεγάλος αριθμός μεταναστών συνέχιζε μέχρι και την τελευταία στιγμή να μετακινείται προς τα σύνορα από τα κέντρα φιλοξενίας της Αττικής, γιατί κάποιοι τους έπειθαν ακόμη και τώρα πως θα άνοιγαν τα σύνορα!

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, από το απόγευμα της Δευτέρας, όταν έγινε σαφές σε όλους πως ήταν οριστική και αμετάκλητη η απόφαση για την επέμβαση και πως οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ήταν «προ των πυλών» της Ειδομένης, πολλά άτομα μάζεψαν τα λιγοστά υπάρχοντά τους και μετακινήθηκαν δυτικά προς το χωριό Χαμηλό, παράλληλα με τη συνοριογραμμή, κατά μήκος της διαδρομής της «μεγάλης εξόδου» της Καθαράς Δευτέρας, που οδηγεί στην ΠΓΔΜ μέσω παράνομων περασμάτων.

Σκοπός τους ήταν να κρυφτούν στο ορεινό δάσος και σε γειτονικές περιοχές, προκειμένου να αποφύγουν την απομάκρυνσή τους από τα σύνορα και να αναζητήσουν την τύχη τους με άλλον τρόπο, όταν ολοκληρωθεί η εκκένωση του καταυλισμού.

Οι «φυγάδες» είναι κυρίως μετανάστες από χώρες της Ασίας και της Βόρειας Αφρικής, που δεν έχουν την προστασία του πρόσφυγα και φοβούνται πως θα συλληφθούν και θα απελαθούν. Ακόμα και χθες το πρωί, με την έναρξη της αστυνομικής επιχείρησης, ομάδες ατόμων έφευγαν τρέχοντας από τον καταυλισμό ακολουθώντας τα μονοπάτια προς το Χαμηλό.

Σχολιάστε