My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Από τάτσι-μίτσι -κότσι, εχθροί!

Του Τάσου Παππά.


Απόπειρα να στηθεί μια Novartis 2 με αφορμή το σκάνδαλο των υποκλοπών βλέπουν κυβερνητικοί παράγοντες. Και τη χρεώνουν στην Κουμουνδούρου. Ατυχής σύγκριση. Δεν τους συμφέρει για πολλούς και διάφορους λόγους. Το σκάνδαλο της Novartis γιγαντώθηκε στην Ελλάδα όταν στα πράγματα ήταν κυβέρνηση συνεργασίας, με τη Νέα Δημοκρατία κόμμα-κορμό. Το σκάνδαλο των υποκλοπών έσκασε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κρατάει στα χέρια του το τιμόνι της χώρας και των μυστικών υπηρεσιών. Και στις δύο περιπτώσεις η Δεξιά είναι στο επίκεντρο. Στην πρώτη γιατί μια εταιρεία έκανε ό,τι ήθελε και οι υπουργοί της συμμαχικής κυβέρνησης, παριστάνοντας τους τροχονόμους, ρύθμιζαν την κυκλοφορία της μίζας, στη δεύτερη έχουμε εμπλοκή στελεχών της αν κρίνουμε από την τύχη που είχαν δύο από τους πιο στενούς συνεργάτες του επικεφαλής της κυβέρνησης: Δημητριάδης, Κοντολέων παραιτήθηκαν. Αυτοθέλητα ή εξαναγκάστηκαν, είναι αδιάφορο. Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού -όσοι ακόμη ανταλλάσσουν καλημέρες στους διαδρόμους και στο υπόγειο του μεγάρου Μαξίμου- προσπαθούν να πείσουν τους αμήχανους ψηφοφόρους της παράταξης ότι, όπως στην υπόθεση Novartis είχαμε σκευωρία που οργανώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, έτσι και στο θέμα των υποκλοπών έχουμε σκευωρία στην οποία συμμετείχε ο ΣΥΡΙΖΑ και κάποιοι «κύκλοι» που θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε μπανανία.

Η μόνη σκευωρία που μέχρι τώρα υπάρχει στο ζήτημα της Novartis είναι αυτή που σχεδιάστηκε από το σύστημα εξουσίας που κάνει κουμάντο στη χώρα από τον Ιούλιο του 2019. Επιχείρησαν να τη φορτώσουν στον Παπαγγελόπουλο, στην Τουλουπάκη και σε μερικούς δημοσιογράφους (Βαξεβάνης, Παπαδάκου), παρότρυναν (παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης Τσιάρα στη Βουλή) τους εισαγγελείς να στείλουν τους φακέλους δύο πολιτικών προσώπων στο αρχείο, δεν ασχολήθηκαν με τις μεταφραστικές αλλοιώσεις στα έγγραφα του FBI, προεξόφλησαν (διά στόματος πρωθυπουργού) την καταδίκη των κατηγορουμένων καταργώντας στην πράξη το τεκμήριο αθωότητας, κατηγόρησαν τον Τσίπρα ότι αυτός ήταν ο ιθύνων νους, συκοφάντησαν τους προστατευόμενους μάρτυρες, καθυστέρησαν να φέρουν στη Βουλή την ευρωπαϊκή οδηγία για τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος και ύστερα από πιέσεις κατέθεσαν αγωγή εναντίον της εταιρείας, η οποία έχει ομολογήσει στην αμερικανική διοίκηση τις παρανομίες που έκανε και πληρώνει βαρύ πρόστιμο. Εκεί. Εδώ και πότε είναι άγνωστο.

Τι πέτυχαν; Μια τρύπα στο νερό. Το απαλλακτικό βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου ήταν κόλαφος για την κυβέρνηση. Οι δημοσιογράφοι απαλλάχτηκαν απ’ όλες τις κατηγορίες (ακόμη περιμένουν μια συγγνώμη από τον πρωθυπουργό για τη δημόσια διαπόμπευσή τους), ο Παπαγγελόπουλος και η Τουλουπάκη απαλλάχτηκαν από τις βαριές κατηγορίες που είχαν κατασκευάσει με άνωθεν εντολή οι…ανεξάρτητοι και… ανιδιοτελείς βουλευτές-εισαγγελείς της Νέας Δημοκρατίας που συμμετείχαν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής και παραπέμφθηκαν στο Ειδικό Δικαστήριο για θέμα άσχετο με το σκάνδαλο της Novartis και μέχρι τώρα η δίκη δεν πάει και πολύ καλά για τη Δεξιά και τους συνοδοιπόρους της.

Στο σκάνδαλο των υποκλοπών έχουν αλλάξει θέση πολλές φορές. Στην αρχή μάς είπαν ότι είναι υπόθεση μεταξύ ιδιωτών. Στη συνέχεια ανέφεραν ότι η παρακολούθηση Ανδρουλάκη ήταν νόμιμη και τεκμηριωμένη αλλά αν το ήξερε ο πρωθυπουργός δεν θα την επέτρεπε (δηλαδή θα παρανομούσε). Μετά άφησαν υπαινιγμούς για παρέμβαση των εξωτερικών εχθρών της πατρίδας (Πούτιν, Ερντογάν). Αργότερα υποχρεώθηκαν λόγω των συνεχών αποκαλύψεων να παραδεχτούν ότι όντως υπάρχει ζήτημα αλλά συμβαίνει και σε άλλες χώρες. Προσφάτως «ανακάλυψαν» κύκλους που επιχειρούν να εκβιάσουν την κυβέρνηση και τον αρχηγό της, αλλά η κυβέρνηση είναι φρουρός ακοίμητος, προστατεύει τα εθνικά συμφέροντα, σέβεται το κράτος δικαίου και ο αρχηγός της δεν μασάει από απειλές. Εσχάτως επινόησαν τη θεωρία της σκευωρίας με εγκέφαλο τον Τσίπρα και συνεργό τον «κύκλο» με τον οποίο μέχρι πριν από λίγες μέρες ήταν τάτσι-μίτσι-κότσι. Ο πάτος αργεί; Η διεστραμμένη φαντασία τους δεν θα ηρεμήσει ποτέ;

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε