My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Αποχώρηση στελεχών από ΚΙΝΑΛ

Τρία κορυφαία στελέχη της ΔΗΜΑΡ στο νομό Κιλκίς, οι Χρήστος Σπίγκος, Γρηγόρης Κυριακού και Άννα Γουνιτσιώτου αποχωρούν από το ΚΙΝΑΛ μετά τη διαγραφή του προέδρου του κόμματός τους Θανάση Θεοχαρόπουλου από την κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης λόγω της υπερψήφισης από τη πλευρά του της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η αποχώρηση των τριών στελεχών έγινε με επιστολές προς τον γραμματέα της ΚΕ Μανώλη Χριστοδουλάκη και προς τον γραμματέα της ΝΕ Κιλκίς του ΚΙΝΑΛ Θέμη Ανθρακίδη, που κοινοποιήθηκαν και στον γραμματέα της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ Στέργιο Καλπάκη.

Στην επιστολή τους ο Χρ. Σπίγκος και η Άννα Γουνιτσιώτου αναφέρουν τα εξής:

«Αξιότιμοι κύριοι, αποχωρώ από το Κίνημα Αλλαγής μετά τη διαγραφή του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς από την κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που είχε ως συνέπεια την ουσιαστική διάλυση του συνασπισμού κομμάτων (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) με απόφαση μονοπρόσωπου οργάνου».

Από τη πλευρά του, ο Γρηγόρης Κυριακού αναφέρει στην επιστολή του τα εξής:

«Αξιότιμοι κύριοι, με την παρούσα σας γνωρίζω την παραίτηση μου από τη θέση του μέλους:

* της ολομέλειας του τομέα ευρωπαϊκών υποθέσεων
* της νομαρχιακής επιτροπής Κιλκίς
* του Κινήματος Αλλαγής

Οι λόγοι που με οδήγησαν στην απόφαση αυτή αφορούν ξεκάθαρα τον αντιδημοκρατικό τρόπο λειτουργίας του Κινήματος Αλλαγής ως προς τη λήψη αποφάσεων που κορυφώθηκε με τη διαγραφή του προέδρου της ΔΗΜΑΡ και βουλευτή επικρατείας κ. Αθανάσιου Θεοχαρόπουλου.

Απαιτεί πολιτική τόλμη να αναγνωρίζεις ότι ο συνομιλητής σου – παρά τις όποιες διαφωνίες μπορεί να έχεις μαζί του – μπορεί να προσθέτει και να συνθέτει στο κοινό εγχείρημα. Επίσης απαιτεί πολιτική τόλμη να μην γίνεσαι κόλακας του λαού προκειμένου να αποκτήσεις δύναμη και να του λες την αλήθεια ακόμα και όταν ζητάς πράγματα δυσάρεστα και αντιδημοφιλή.

Δυστυχώς η ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής απέδειξε ότι είναι άτολμη και επικεντρώνεται στην μικρή εικόνα της κομματικής επιβίωσης. Καμία σχέση με ένα σύγχρονο προοδευτικό κόμμα της κεντροαριστεράς που σκοπό έχει να προσφέρει στην πατρίδα ρεαλιστικές λύσεις.

Καμία σχέση με ένα σύγχρονο κόμμα της κεντροαριστεράς που επιθυμεί να δει την πατρίδα ισχυρό ρυθμιστή στην περιοχή των Βαλκανίων και παράγοντα ανάπτυξης και προόδου.

Αντίθετα εμφανίζεται ως ένα κόμμα που επιθυμεί την παραμονή εντός του σπηλαίου του Πλάτωνα επιβεβαιώνοντας τη ρήση του Arthur Clarke ότι πολιτικάντης είναι αυτός που σκέπτεται τις επόμενες εκλογές ενώ πολιτικός αυτός που σκέπτεται τις επόμενες γενεές».

Σχολιάστε