My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Αποφάσεις με οριακές πλειοψηφίες

Τσογγίδης: Θέμα χρόνου η απώλεια της «δεδηλωμένης»

Με οριακή πλειοψηφία ψηφίστηκαν χθες Δευτέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς ο ισολογισμός του 2016, καθώς και ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα του 2018. Συγκεκριμένα, τα δυο τελευταία εγκρίθηκαν με τη σχετική πλειοψηφία των 19 και 20 ψήφων αντίστοιχα, ενώ ο πρώτος με την οριακή απόλυτη πλειοψηφία των 21 ψήφων.

Οι αποφάσεις για τα ανωτέρω πάρθηκαν με τις ψήφους της πλειοψηφίας, ενώ καταψήφισαν οι σύμβουλοι της μειοψηφίας κι οι ανεξάρτητοι, Γ. Τσογγίδης και Θ. Βαφειάδης.

Στην εισήγησή του για τον προϋπολογισμό, ο οποίος είναι αυξημένος κατά 5,75% σε σχέση με πέρσι, ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, Αιμ. Νικολαϊδης, έκανε λόγο για δήμο που “στέκεται όρθιος” και “έχει καταφέρει να νοικοκυρέψει τα οικονομικά του, να μην έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές, να είναι φερέγγυος σε όσους συναλλάσσονται μαζί του και να χρηματοδοτεί από δικούς του πόρους τα νομικά του πρόσωπα”.

Ο προϋπολογισμός του 2018 ισοσκελίζεται στα 31.691.528,02  ευρώ, έναντι 29.966.661,90 ευρώ τις προηγούμενης χρονιάς.

Δήλωση Τσογγίδη

Σε δήλωσή του μ` αφορμή τις ανωτέρω ψηφοφορίες, ο πρώην πρόεδρος του ΔΣ κ. Τσογγίδης τονίζει ότι η παράταξη του κ. Σισμανίδη “παλεύει να χάσει ή να μη χάσει” τη “δεδηλωμένη”, καθώς και για δύσκολους μήνες που θα ακολουθήσουν για το δήμαρχο Κιλκίς!

Η δήλωση του κ. Τσογγίδη έχει ως εξής:

“Στις τελευταίες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς ορισμένες σημαντικές αποφάσεις όπως η έγκριση του ισολογισμού του 2016, η έγκριση του τεχνικού προγράμματος του 2018 και η έγκριση του προϋπολογισμού του 2018 πέρασαν η μεν πρώτη με οριακή απόλυτη πλειοψηφία 21 ψήφων, οι δε δύο άλλες με 20 και 19 ψήφους που σημαίνει με σχετική πλειοψηφία.

Τυπικώς μεν κανένα πρόβλημα, ουσιαστικώς και ηθικώς δε αυτό σημαίνει ότι η παράταξη της πλειοψηφίας του Δημάρχου Σισμανίδη παλεύει να χάσει ή να μη χάσει αυτό που ονομάζεται «δεδηλωμένη» και είναι ένας δείκτης ισχύος μίας παράταξης πλειοψηφίας.

Η απώλεια της «δεδηλωμένης» είναι θέμα χρόνου και όταν μάλιστα κάποιοι σύμβουλοι ψηφίζουν με δυσκολία ελπίζοντας ακόμη σε κάποια οφίκια.

Όταν παρέλθει και αυτή η ελπίδα τους, τότε οι μήνες που θα ακολουθήσουν θα είναι πολύ δύσκολοι για το Δήμαρχο Κιλκίς που είναι ανίκανος να διαχειριστεί τη διοίκηση του Δήμου και τους συνεργάτες του.

Με το αυταρχικό υφάκι και την επαρχιακή κουλτούρα της 10ετίας του 1960 δε διοικείται σήμερα εν έτει 2017 ένας Δήμος και δη πρωτεύουσας Νομού από αιρετούς. Ο Δήμαρχος Κιλκίς παραπέμπει σε άλλες εποχές που έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και το χειρότερο αδυνατεί να αντιληφθεί τα μηνύματα και τις απαιτήσεις της σημερινής εποχής.”

 

Γιάννης Τσογγίδης

Δημοτικός Σύμβουλος Κιλκίς

Πρώην Πρόεδρος Δημοτικου Συμβουλίου Δήμου Κιλκίς

Σχολιάστε