My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Απεργιακές συγκεντρώσεις με μικρή συμμετοχή

 Πραγματοποιήθηκαν σήμερα Πέμπτη οι συγκεντρώσεις εργαζομένων στο Κιλκίς μ` αφορμή την 24ωρη πανελλαδική απεργία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μικρότερη σε σχέση με την προηγούμενη ανάλογη κινητοποίηση, με μεγαλύτερο αριθμό να συγκεντρώνεται στη Πλατεία Είρήνης, στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ. Η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ Κιλκίς πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο με μικρή συμμετοχή κόσμου.

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι, χωρίς εντάσεις και επεισόδια, οι πορείες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ και λοιπών οργανώσεων προς τη Βουλή, καθώς κι οι ανάλογες συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη. Μετά τις πορείες στην Αθήνα, μικρή ομάδα κουκουλοφόρων πέταξε μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις στη συμβολή των οδών Ναυαρίνου και Ιπποκράτους, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Ένταση προκλήθηκε και στη Θεσσαλονόκη όταν ομάδα ατόμων αποσπάστηκε από την πορεία του ΕΚΘ και έριξε μολότοφ σε αστυνομική μηχανή, στο ύψος του Συντριβανίου.

Με τις σημερινές κινητοποιήσεις, τα συνδικάτα αντιδρούν στα μέτρα λιτότητας, που προβλέπουν συρρίκνωση των αμοιβών, συγχώνευση υπηρεσιών και εργασιακή εφεδρεία. Στην απεργία συμμετείχαν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα, τις ΔΕΚΟ και τους δήμους, οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, οι ναυτεργάτες και η ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Σχολιάστε