My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ειδομένη: Απαράδεκτες συνθήκες

Τις απαράδεκτες συνθήκες κράτησης των μεταναστών στην Ειδομένη διαπίστωσαν υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έπειτα από αυτοψία που διενέργησαν, μετά το σάλο που ξέσπασε το τελευταίο διάστημα.

metanastes-eidomeni2(1)Σχετική ερώτηση κατατέθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου από την παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με την αντιπεριφερειάρχη Υγείας, Γιάννα Τζάκη, να δηλώνει ότι έπειτα από προφορική εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας πραγματοποίησαν αυτοψία στην αυλή του κέντρου κράτησης των μεταναστών.

«Οι υπηρεσίες μας διαπίστωσαν έλλειψη χώρων υγιεινής για τους κρατούμενους, έλλειψη παροχής πόσιμου νερού και ότι ο χώρος είναι εκτεθειμένος στις καιρικές συνθήκες, που όταν θα επιδεινωθούν το χειμώνα θα δημιουργήσουν κινδύνους στους ανθρώπους που φιλοξενούνται εκεί. Διαβιβάσαμε την έκθεσή μας στην Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς για να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες και να διασφαλίσει καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και παραμονής. Δυστυχώς, οι αρμοδιότητές μας σταματούν μέχρι εκεί», τόνισε η κ. Τζάκη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του αστυνομικού διευθυντή «οι νόμιμοι μετανάστες φεύγουν μετά την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών μέσα σε δυο έως τρεις ώρες από τη στιγμή που θα μεταβούν στο κέντρο, ενώ οι παράνομοι μετανάστες και οι αιτούμενοι πολιτικό άσυλο μένουν και τη νύχτα».

 

Σχολιάστε