My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Απαντήσεις σε 5 ερωτήσεις

Της Ειρήνης Ελένης Αγαθοπούλου (Υποψήφια ΣΥΡΙΖΑ στο ν. Κιλκίς)


————————————————————————————————————————————————————————————————————1. Ποια είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ για έξοδο από την κρίση;

Φυσικά κανείς δε λέει ότι η έξοδος από την κρίση είναι εύκολη και γρήγορη. Αντίθετα, είναι δύσκολη και χρονοβόρα. Όμως θέλει πραγματικές προτάσεις που να φέρουν αποτέλεσμα και να μειώνουν το χρέος αντί να το αυξάνουν, όπως συμβαίνει μέχρι τώρα.

Εμείς λέμε:

–         Άμεση απεμπλοκή από τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις και ακύρωση των μέτρων που απορρέουν από αυτά.

–        Διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και εξυπηρέτηση του υπολοίπου με ευνοϊκούς όρους και με ρήτρα ανάπτυξης της χώρας. (όπως στη Γερμανία το 1963). Το χρέος δεν είναι διαχειρίσιμο, είναι προϊόν τοκογλυφικών πρακτικών και δεν το αναγνωρίζουμε ως χρέος των εργαζομένων. Προτεραιότητα είναι οι ανάγκες της κοινωνίας και μετά οι τράπεζες και οι πιστωτές.

–        Ριζική φορολογική μεταρρύθμιση. Αύξηση της φορολογίας των κερδών, της μεγάλης ακίνητης περιουσίας και του πλούτου, κατάργηση των χαρατσιών, μείωση της αντικοινωνικής και άδικης έμμεσης φορολογίας σε είδη πρώτης ανάγκης.

 

2. Θεωρείτε το Μνημόνιο ως μονόδρομο;

 Η πολιτική αυτή είναι μονόδρομος αν το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι οι τραπεζίτες και οι οικονομικά ισχυροί. Αν το βασικό μέλημα και το επίκεντρο της πολιτικής μας είναι οι ανάγκες του λαού, τότε όχι μόνο δεν είναι μονόδρομος αλλά είναι και απορριπτέο αφού θέτει τις ανάγκες του λαού θυσία στις επιδιώξεις και τα κέρδη των ισχυρών.
Ο εκβιασμός ότι δεν υπάρχει εναλλακτικός δρόμος είναι ανυπόστατος. Στο εξωτερικό ήδη όλες και όλοι προεξοφλούν την αποτυχία του Μνημονίου ΙΙ και του PSI και ήδη συζητιούνται νέα μνημόνια αλλά και διαφορετικές λύσεις.

 

3. Για να κυβερνήσετε χρειάζεστε ενότητα. Με ποιους θα κυβερνήσετε αν βγείτε ενισχυμένοι από τις εκλογές;

Σήμερα, η σταθερή ενίσχυση των δυνάμεων της Αριστεράς τα τελευταία χρόνια οδηγεί σε ενωτικές διεργασίες που εκφράζονται με κάθε τρόπο σε όλο το φάσμα και τα ιδεολογικά ρεύματα εντός Αριστεράς, ξεκινώντας από το ενωτικό εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ και φτάνοντας ως το χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.
Απόψεις και λογικές που ακόμα δεν είναι σε αυτή την αντίληψη θα αναγκαστούν να αναθεωρήσουν υπό την πίεση του κόσμου, αν ενισχυθεί σημαντικά ο ΣΥΡΙΖΑ που αγωνίζεται σταθερά προς την κατεύθυνση της συνολικής συσπείρωσης της Αριστεράς. Όσες δυνάμεις δεν αντιλαμβάνονται την επιτακτική και ιστορική αναγκαιότητα για ενότητα του λαού εκτίθενται και θα βρεθούν υπόλογες ενώπιόν του.
Και τέλος, σε περίπτωση που μας δωθεί εντολή διακυβέρνησης της χώρας, δε θα αρνηθούμε καμία ψήφο εμπιστοσύνης. Κάθε άρνηση ψήφου εμπιστοσύνης στη δική μας εντολή διακυβέρνησης είναι ένα δώρο προς τα δύο μεγάλα κόμματα να συνεχίσουν το φαγοπότι τους.

 

4. Η κρυφή ατζέντα της Αριστεράς υποστηρίζει την απεριόριστη είσοδο και παραμονή μεταναστών στη χώρα, επιθυμεί τον αφελληνισμό της χώρας, δεν προασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα, διχάζει και οδηγεί τη χώρα σε εμφυλιοπολεμικό κλίμα.

Κρυφή ατζέντα όπως αποδεικνύεται έχουν αυτοί που στυρίζουν με νύχια και με δόντια το σάπιο πολιτικό σύστημα που σήμερα καταρρέει, δυστυχώς όμως με τρομακτικές συνέπειες και για το σύνολο του λαού.

Μιλάμε για υπεράσπιση εθνικών συμφερόντων έχοντας παραχωρήσει τη διακυβέρνηση του κράτους σε ελληνικά και ξένα εξωθεσμικά κέντρα (ΔΝΤ, Τράπεζες), έχοντας εκχωρήσει δημόσιο πλούτο (αεροδρόμια, λιμάνια, πηγές ενέργειας κ.ά.) και έχοντας «αφελληνίσει» ακόμα και την ίδια την Κυβέρνηση αποδεχόμενοι Γερμανό γενικό επιτηρητή (Χ. Ράιχενμπαχ).
Μιλάμε για τους μετανάστες ενώ έχουμε νομιμοποιήσει μια κυβέρνηση που υπέγραψε το Δουβλίνο ΙΙ μετατρέποντας την Ελλάδα σε γκέτο της Ευρώπης ( Μετανάστες οι οποίοι εισέρχονται στην Ελλάδα και κατόπιν μεταβαίνουν σε άλλη χώρα για να αιτηθούν άσυλο θα πρέπει σύμφωνα με τον κανονισμό Δουβλίνο ΙΙ να επιστρέφονται πίσω στην Ελλάδα) και δημιουργούν κλειστά στρατόπεδα  συγκέντρωσης για να δείξουν στις υπόλοιπες κοινωνικές κατηγορίες ότι υπάρχουν και χειρότερα.
Κατηγορούμε την Αριστερά ότι οδηγεί τη χώρα σε εμφυλιοπολεμικό κλίμα όταν οι πολιτικές των Μνημονίων χωρίζουν τους πολίτες σε πλούσιους και φτωχούς και διακρίνοντας τις πολιτικές δυνάμεις και τον λαό σε εθνικά υπεύθυνες και εθνικά επικίνδυνες δυνάμεις που θα πρέπει να περιθωριοποιηθούν, εκείνοι που εμποτίζουν το δημόσιο λόγο με ακραίες φασιστικές νοοτροπίες και ανέχονται ένοπλες πολιτοφυλακές.

 

5. Μέσα ή έξω από το ευρώ;

Δεν είναι επιλογή μας σήμερα η έξοδος από το ευρώ, έχουμε ένα όπλο στα χέρια μας που δε μπορούμε να το αρνηθούμε τόσο εύκολα. Η μη αποδοχή από μέρους μας της νεοφιλελεύθερης λογικής μας δίνει τη δυνατότητα να αντικρούσουμε καταστροφικές επιλογές και άρα είμαστε σε θέση να συγκρουστούμε με την εφαρμοζόμενη πολιτική και να αξιοποιήσουμε τα διαπραγματευτικά μας πλεονεκτήματα. Ο λαός μπορεί να πτωχεύσει και μέσα και έξω από το ευρώ. Το ζήτημα είναι να ηττηθεί η πολιτική που εφαρμόζεται.

 

Σχολιάστε